Obrtnička oaza

Hrebak: 'Baš me zanima što će na ove podatke reći svi koji tvrde da samo radim dobar PR'

Lani su imali 515 obrtnika, dok ih je danas, neovisno o problemima koje je uzrokovao korona virus, aktivno 538
Dario Hrebak
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

„Baš me zanima što će na ove podatke reći oni koji tvrde da je sve što radimo zadnje tri godine samo dobar PR”, komentirao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u objavi na Facebooku neke ovogodišnje trendove u gradu koji brendira kao „business friendly”.

Bilježe stalni porast broja obrta i tvrtki, a sada on navodi podatke lokalnog udruženja obrtnika koji kažu da je na području grada Bjelovara u prošloj je godini bilo aktivno 515 obrtnika, dok ih je danas, neovisno o problemima koje je uzrokovao korona virus, aktivno 538.

Velika je i potražnja za stambenim prostorom, napominje zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, pa raste aktivnost građevinskog sektora. To ilustrira rastom broja izdanih građevinskih dozvola: 2018. su izdane 122, u 2019. ih je bilo 130, a u prvih šest mjeseci ove godine već je izdano 80 dozvola.

„Građevinske dozvole većinom se odnose na porast stanogradnje u Bjelovaru što je dobar pokazatelj jer znači da je privlačan grad za mlade obitelji”, komentira Brajdić. Navodi i da je lider u prodaji automobilskih dijelova na hrvatskom tržištu, kompanija Tokić, kupila gradsku parcelu u Poslovnoj zoni Jug, veličine 3454 četvornih metara, te na jesen očekuju početak gradnje.

Statistički pokazatelji o zaposlenosti, zaključno sa zadnjim danom lipnja, ipak pokazuju kako je u tom gradu zaposleno 15.512 osoba, dok je lani bilo zaposleno 312 osoba više. Nezaposlenih je 1393, što je za 1180 osoba manje nego prije pet godina, navodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:12