U iščekivanju sezone

FOTO: 'Za lipanj je 4500 rezerviranih noćenja. Otvore li se granice, svi će ti gosti doći'

Menadžment je odlučio da će ove sezone raditi s polovicom kapaciteta, ali se broj zaposlenih neće smanjivati
Hotel Olympia Sky otvorio je svoja vrata
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Olympia&Olympia Sky iz Vodica među prvim je, ako ne i prvi veći hotelski kompleks u Hrvatskoj, koji je počeo s radom. Prve dvije sobe popunili su individualni gosti iz Hrvatske.

Hotel Olympia Sky ima 150 soba, a kompleks ukupno 390 soba. Olympia Sky je noviji hotel koji je započeo s radom u srpnju 2017. Investicija je bila 26 milijuna eura.

- Kroz svibanj ćemo se orijentirati na individualne i poslovne goste, a veći broj turista mogli bismo očekivati nakon što se otvore granice. Trenutno imamo 4500 rezerviranih noćenja u lipnju koja nisu otkazana. To su naši tradicionalni gosti iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, BiH... Otvore li se granice, svi će oni doći. Mi smo s njima u svakodnevnom kontaktu pa mogu reći da jedva čekaju doći. To su zemlje na koje mi ciljamo ovo ljeto. Vijest o otvaranju rezultirala je upitom i pozivima iz BiH. Neki naši gosti jedva čekaju da nas posjete - ističe Darko Bastić, direktor hotelskog kompleksa Olympia&Olympia iz Vodica.

Vodice, 110520.
Hotel Olympia Sky otvorio je svoja vrata, te prve goste ocekuje za dva dana.
Na fotografiji: Direktor hotela Darko Bastic.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Direktor hotela Olympia Sky Darko Bastić

Individualan pristup

Bastić otkriva da su u pregovorima sa slovenskim organizatorima putovanja.

- Koliko znamo, to je granica koja će se prva otvoriti. Slovenci će nam sigurno prvi doći. Već imamo dosta poziva stalnih gostiju iz Slovenije koji su se obradovali otvaranju hotela. Slovenci su i prije ove nepogode uz Nijemce i Austrijance bili naši najbrojniji gosti. Prije nekoliko dana imali smo prilog i na jednoj slovenskoj televiziji. Možda je naša prigoda to što su veće turističke zemlje poput Španjolske i Italije među najpogođenijima. Pogođena je i Turska koja je aviodestinacija. Očekujem da ovo ljeto budemo posjećena zemlja - kaže.

Vodice, 110520.
Hotel Olympia Sky otvorio je svoja vrata, te prve goste ocekuje za dva dana.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Bastić pojašnjava da su na razini uprave donijeli odluku da će kompleks hotela Olympia&Olympia Sky, ove godine raditi s pola kapaciteta.

- Osoblje će biti stopostotno, tako da će gosti imati vrhunsku uslugu i gotovo individualan pristup. Naravno da ne bismo mogli primijeniti sve propisane mjere zaštite kad bismo radili punim kapacitetom - napominje Bastić.

Radnici u pričuvi

Kaže da su poslovne skupove, po kojima su ovi hoteli bili poznati, a dogovoreni ovo proljeće, prebacili na jesen. - Čim se stvore uvjeti, spremni smo organizirati skupove do 300 osoba sa svim mjerama zaštite - otkriva Bastić. Što se tiče dočeka gostiju na recepciji, Bastić kaže da su svoje goste već kontaktirali i dogovorili da izvrše beskontaktno plaćanje te da pošalju skenirane dokumente.

- Tako izbjegavamo zadržavanje na recepciji i svodimo kontakte na minimum. Gost će samo uzeti ključ i otići u sobu. Imamo sreću što imamo velik restoran i možemo napraviti velik razmak između stolova. Gost će birati jela, a naše osoblje će mu ga poslužiti na tanjur. Gosti neće sami uzimati hranu - pojašnjava direktor hotela i naglašava da će namirnice nabavljati od lokalnih proizvođača, uključujući i male koje poziva na suradnju.

Bastić kaže da im na ruku ide i to što Olympia Sky hotel ima šest bazena, od kojih je pet otvorenih te što imaju dosta prostora za ležaljke tako da mogu i u tom dijelu provoditi mjere zaštite. - Možda će najveći problem biti na plaži. Poduzet ćemo sve propisane mjere kako bi gosti na plaži Olympia&Olympia Skyja bili maksimalno zaštićeni. Za provedbu mjera sigurnosti angažirat ćemo dodatno osoblje - kaže on.

Što se tiče gubitaka, oni su, tvrdi, za hrvatski ali i općenito za turizam golemi.

- Bit će dobro ako u Olympiji odradimo sezonu sa 60 posto. Ipak, očekujemo i nadamo se da će poslovna godina završiti na pozitivnoj nuli - otkriva Bastić.

Vodice, 110520.
Hotel Olympia Sky otvorio je svoja vrata, te prve goste ocekuje za dva dana.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Zatvaranje kompleksa hotela Olympia i Olympia Sky je dočekao sa 130 stalno zaposlenih. Svi su zadržani uz mjere potpore Vlade.

- Da nije bilo tih mjera Vlade, teško bi bilo i nama i zaposlenicima. Došlo bi do socijalnih problema. Sad su oni svi počeli raditi. Rade u dvije smjene kako bismo uvijek u pričuvi imali određeni broj zaposlenika - tvrdi Bastić.

Pogledajte galeriju slika:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:26