Istarski biser

FOTO Otvara se jedna od najluksuznijih vila u Hrvatskoj: Noćenje? Sitnica...

Riječ je o specifičnoj investiciji od 13,5 milijuna kuna u koju se turistička tvrtka, koja vodi istoimeni kamp u Istri, upustila prije dvije godine HEDONIZAM NA 670 KVADRATA Hrvatska dobila jednu od najluksuznijh vila. Velebni moderni dupleks u sebi krije nekoliko soba, raskošnu kuhinju i dva bazena. Cijena noćenja? Sitnica...
Tvrtka Mon Perin iz Bala
 Goran Sebelic / CROPIX

Tvrtka Mon Perin iz Bala ovaj će vikend u svojoj prvoj super luksuznoj vili od čak 670 kvadrata primiti prve goste. Riječ je o specifičnoj investiciji od 13,5 milijuna kuna u koju se ova turistička tvrtka, koja vodi istoimeni kamp u Istri, upustila prije dvije godine. Velebna moderna dupleks vila zgotovljena je uoči početka ove sezone, ali zbog koronavirusa rezervacije su u predsezoni bile otkazane. Primit će goste dubljeg džepa jer noćenje u njoj si ne može svatko priuštiti - košta nevjerojatnih 1800 eura. No, potražnje i za ovakvim smještajem postoji. Naime, zasad je, kako nam je kazao predsjednik uprave te tvrtke Massimo Piutti, popunjena 30 dana. U Mon Perinu se nadaju da će biti i do 60 dana jer su ovakve vile u Istri sve traženije.

- Ta investicija predstavlja iskorak u ulaganjima Mon Perina s obzirom da smo nakon dizanja kvalitete kampa, krenuli u investicije u čvrste objekte. Izgradnja ove vile krenula je krajem 2018. godine paralelno s izgradnjom još jedne kuće za iznajmljivanje u starogradskoj jezgri Bala koju smo pustili u funkciju prošle sezone. Radovi su se na ovoj lokaciji nešto odužili, tako da prvi gosti dolaze tek sada. Imali smo već neke rezervacije u predsezoni, ali su nažalost zbog situacije s COVID-19 otkazane, odnosno pomaknute su za 2021. godinu, kazao nam je Piutti u razgledavanju moderne vile na rubu mjesta.

Pojasnio je da postoji mogućnost iznajmljivanja i jednog modula objekta. Vila inače ima dva modula koji su spojeni podrumom. Jedan modul ima u podrumu unutarnji bazen i saunu, dok drugi nudi takozvani game room s biljarom, stolnim nogometom, play stadionom i drugim sadržajima. Što se tiče vanjskog dijela vile, svaki modul ima svoj vanjski grijani bazen i kuhinju.

- Ukupno je u unutrašnjosti kuće na raspolaganju 670 kvadrata. U prizemlju je dnevni boravak i kuhinja, a na katu svaki modul ima po tri sobe s kupaonicom, dodaje Piutti. Ističe da tvrtka Mon Perin već desetak godina govori o organizaciji difuznog hotela u staroj jezgri u Balama, ali to se zasad nije realiziralo. No, kako su postigli odlične rezultate s kampom te su nedavno dokapitalizirali tvrtku, odlučili su se za ovakav tip investicija.

- Postojala je i intencija izgradnje hotela van Bala koja zbog drugih razloga nije ostvarena. Inače, u planu je izgradnja još jedne takve vile u neposrednoj blizini postojeće gdje su radovi počeli, ali će se nastaviti kada se situacija s epidemijom primiri, kazao je.

Bale, 020620.
Ministar Cappelli je u sklopu danasnjeg obilaska Istre u opcini Bale razgledao Villu Noble, nedavno dovrsenu turisticku investiciju vrijednu 13,5 milijuna kuna u vlasnistvu drustva Mon Perin.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Tvrtka je u zadnje četiri godina u svoj kamp u priobalju Bala uložila oko 80 milijuna kuna te ga je podignula s dvije na četiri zvjezdice.

- Mi ciljamo i u kampu, ali i u vili na goste više platežne moći. Praktički naše mobilne kućice u kampu mogu konkurirati hotelima s jacuzzijem i prostranom vanjskom terasom. Kamp smo ove godine otvorili još 24. travnja zbog domaćih gostiju i paušalaca. Ovog smo vikenda imali više od 300 gostiju. To su bili gosti iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke. Ove sezone nećemo ostvariti rezultat kao prošle godine kada su nekonsolidirani prihodi iznosili oko 60 milijuna kuna. Ove godine očekujemo promet od 30 posto lanjske godine. Nadamo se da bi moglo biti više od toga, ali kako do prije 20 dana nismo bili sigurni ni što će biti sa sezonom, možemo biti zadovoljni. Bilo je jako puno storniranja rezervacija u zadnja dva mjeseca, pa nas sada raduje da imamo više rezervacija nego otkaza. Ako se tako nastavi, na kraju bi to mogla biti dobra sezona s obzirom na prilike, zaključio je Piutti.

Bale, 020620.
Ministar Cappelli je u sklopu danasnjeg obilaska Istre u opcini Bale razgledao Villu Noble, nedavno dovrsenu turisticku investiciju vrijednu 13,5 milijuna kuna u vlasnistvu drustva Mon Perin.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:33