Pomoć gospodarstvu

Državne potpore poduzetnicima iz sektora prometa vrijedne 600 milijuna kuna

Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture
Ilustracija
 Tom Dubravec / Hanza Media

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa, a ukupan je predviđeni iznos za taj program 600 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz tog ministarstva.

"Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i s njima povezanim djelatnostima radi ublažavanja posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa na njihovo poslovanje. Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti na teritoriju Hrvatske", navodi se u priopćenju.

Provedbena tijela programa su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro), koje će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Tako će HBOR i Hamag-Bicro potpore dodjeljivati u obliku jamstava za nove zajmove iz odjeljka "3.1. Ograničeni iznosi potpore", i to u maksimalnom planiranom iznosu od 200 milijuna kuna, te odjeljka "3.2. Potpora u obliku jamstava za zajmove", za što je planiran maksimalni iznos od 400 milijuna kuna.

Inače, Vlada je na sjednici početkom srpnja usvojila Program dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima, u vrijednosti 600 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:21