Kakav obrat!

Austrijanci se izjasnili kamo će na ljetovanje. Italija im više nije omiljena destinacija

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.6.2020. u 8:54

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.6.2020. u 8:54

Split, 280914. Suncano i toplo vrijeme s temperaturom od 23 stupnja Celzijevih izmamilo je Splicane i njihove goste u setnju gradom.
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barisin / CROPIX

Ilustracija

Hrvatska je od stranih destinacija ove sezone Austrijancima uvjerljivo broj jedan, a za njome kaska Italija.

Kaže to analiza Gallup Instituta koja je na tisuću ispitanika provedena između 10. i 15. lipnja te objavljena u austrijskom listu Kronen Zeitung. Doduše, čak 60 posto Austrijanaca planira ove godine ostati kod kuće usprkos tome što su otvorene granice njima susjednih zemalja.

-Samo 28 posto Austrijanaca želi otići u inozemstvo, a većina njih želi ići na more i to u obližnje zemlje, stoji u istraživanju. Čak trećina tih putnik, odnosno 32 posto, putuje u Hrvatsku. Slijedi Italija, koja je godinama bila najomiljenija destinacija austrijskih turista, a kamo će ove godine putovati tek 15 posto Austrijanaca.

U Grčku putuje osam posto tamošnjih turista, a u susjedne zemlje (Mađarsku, Češku i Slovačku) sedam posto. Isto toliko Austrijanaca će u Njemačku, Španjolsku i na Kanarske otoke. Najmanje Austrijanaca se odlučilo za Tursku - njih četiri posto, a još manje na Cipar, u Veliku Britaniju te Francusku.