Dinamičan posao

'Turisti obožavaju Uber, a i Splićani kažu da im je isplativiji nego vožnja svojim autom'

Za sebe kaže da uživa u dinamičnim poslovima, pogotovo kad si sam može organizirati posao, kao što je to slučaj s Uberom. I u najvećoj špici sezone Roko Bakota iz Podstrane ima vremena za vaterpolo s prijateljima ili šetnju Marjanom s kćeri

Strani turisti obožavaju Uber i masovno ga koriste kada ljeti dođu na obalu, a i među Splićanima je iznimno popularan. Kažu da im je isplativije naručiti Uber nego paliti svoj auto, priča nam Roko Bakota (39) iz Podstrane kraj Splita koji je na Uberu počeo voziti prije dvije godine kako bi poboljšao kućni budžet. Kaže da mu je lakše nabrojati nacije koje nije vozio, nego one koje su sjele u njegov auto. Ostatak obitelji Bakota vodi računa o iznajmljivanju apartmana, pa se Roko posvetio vožnji na Uberu.

20.11.2019., Split - Roko Bakota za Uber Driver Story.
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
PIXSELL

"Volim biti u pokretu i upoznavati nove ljude, pa mi odgovara ovakva vrsta posla, no najbolje je što sȃam mogu odlučiti kada ću voziti. U svakom trenutku mogu isključiti aplikaciju i posvetiti se privatnim obavezama, što mi je jako bitno jer imam 7-godišnju kćer s kojom najrađe provodim slobodno vrijeme šetajući po Marjanu", objašnjava Roko i dodaje da je ljeto izvrsna prilika za zaradu, no ni zima ne zaostaje.

"U Splitu je jako teško pronaći parking, pa se ljudi sve više voze Uberom, a posao eskalira tijekom ljeta. No, zahvaljujući fleksibilnosti vožnje na Uberu, uvijek uspijem pronaći vremena za kupanje i vaterpolo s prijateljima", dodaje.

Svima bi, kaže, preporučio da voze na Uberu jer je poslovanje transparentno, pa vozači u svakom trenutku znaju koliko su zaradili. Mogu mijenjati lokacije u potrazi za više vožnji i odlučiti završiti radni dan kad god to požele. I slobodno mu se, kaže, novi vozači mogu javiti za pokoji savjet.

"Rado ću im objasniti kako se snaći u tom poslu i kako se ponašati prema putnicima, jer ipak mi predstavljamo Uber i sve ostale vozače. Po napojnicama koje dobivam, rekao bih da ja osobno ostavljam dobar dojam", smije se Roko. Njegov dobar odnos s putnicima ne čudi s obzirom da je spreman uvijek napraviti korak više za dobru uslugu. Tako je jednom vozio do Trogira da putnici vrati mobitel koji je zaboravila u njegovom autu.

20.11.2019., Split - Roko Bakota za Uber Driver Story.
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
PIXSELL

Svi vozači koji odluče postati samostalni poduzetnici i na taj način maksimizirati zaradu, mogu se javiti u Uberov Centar za podršku vozačima gdje mogu dobiti sve potrebne informacije o tome, ali i o svim ostalim pitanjima vezanima uz funkcioniranje Ubera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:11