KRALJEVSKI SPORT

Rovinjski polo turnir je uz bok onom u New Yorku

Predsjednik organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cup-a, Uwe Zimmermann, otkriva koji nas noviteti ove godine očekuju u Rovinju
Uwe Zimmermann
 / PIXSELL

Treću godinu zaredom, u Rovinju će se održati Rovinj Beach Polo Cup, jedinstveni sportsko-turistički i društveni događaj u Hrvatskoj i regiji. Ovogodišnje izdanje turnira ponovno će okupiti svjetsku kremu ovog kraljevskog sporta, a održava se od 8. do 10. lipnja na već poznatoj lokaciji, rovinjskoj plaži Porton Biondi.

Rovinj Beach Polo Cup 2018
Promo

Nakon dva vrlo uspješna turnira u organizaciji Adris grupe i Maistre, Rovinj Beach Polo Cup vraća se u punom sjaju te građanima i gostima Rovinja donosi vrhunski sportski i glazbeni program. Uz polo igrače iz raznih dijelova svijeta, glavna zvijezda ovogodišnjeg večernjeg programa bit će internacionalna zvijezda Sophie Ellis Bextor koja će 9. lipnja zabavljati publiku, a zatvaranje turnira uveličat će atraktivan performans naše poznate pjevačice Franke Batelić.

Rovinj Beach Polo Cup 2018
Promo

Do ovog jedinstvenog događaja dijeli nas tek desetak dana, a tim smo povodom razgovarali s Uweom Zimmermannom, predsjednikom organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cup-a koji nam je otkrio što nas sve očekuje ove godine u Rovinju i koje su čari ovog svjetski poznatog, kraljevskog sporta.

22.03.2018. Zagreb - Konferencijom za medije u hotelu Westin predstavljeno trece izdanje Rovinj Beach Polo Cupa koje se odrzava od 8.  do 10. lipnja. Uwe Zimmermann. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
/ PIXSELL

1. Ovo je treće izdanje turnira Rovinj Beach Polo – kakva su vaša očekivanja? Što je novoga u usporedbi s prošlom godinom?

Očekujem tri dana ispunjena zabavom i veseljem, sjajnim i uzbudljivim mečevima te dojmljivom gostoljubivošću, kao i brojne elegantne i zanimljive posjetitelje. Na Beach Polo Cupu će ove godine sudjelovati 12 nacija koje će predstavljati istaknuti igrači iz, primjerice, Indije i Meksika. Iznimno sam sretan što ćemo ugostiti više natjecateljica nego prethodnih godina. Novost je i to da ćemo se prvi put natjecati u petak navečer, pod svjetlima reflektora s panoramom prekrasnog Rovinja u pozadini.

2. Koliko će igrača i konja stići u Rovinj?

Pridružit će nam se 20 igrača, među kojima su i četiri dame koje će zaigrati u tri različita tima, a svi oni ukupno će povesti sa sobom 60 konja. Među igračima je i jaipurski maharadža koji će igrati za tim Franck Dubarry. Maharadža Narendra Singh i njegov sin Pacho, veliki su ljubitelji pola. Igrali su na turnirima diljem svijeta, a sad se iznimno raduju dolasku u Rovinj. Beach Polo je jedinstveno iskustvo za gledatelje, ali i za igrače. Brz je i uzbudljiv, a publika je vrlo blizu terenu i akciji.

3. Zašto je Rovinj sjajna lokacija za takvu vrstu događanja?

Rovinj je savršena lokacija za ovaj turnir. Imamo sjajan ambijent, ljude, vrijeme i, što je važno, podršku sponzora. Naš je cilj međunarodnoj polo zajednici predstaviti novu lokaciju i promovirati Rovinj, Hrvatsku te fantastične hotele i odmarališta naših partnera Adrisa i Maistre. Rovinj je predivno mjesto, a svojim imidžem visoke klase privlači pravu publiku. Polo igrači i ljubitelji ovog sporta obožavaju otkrivati nova mjesta, a u Rovinj će se, siguran sam, zaljubiti. Istovremeno se nadam da će ovaj turnir zainteresirati i lokalne sportaše da počnu igrati polo te tako svrstaju Hrvatsku među države svijeta koje ga igraju.

4. Recite nam nešto više o polu u Europi i svijetu?

Polo je bio i bit će elitni sport koji privlači pažnju gledatelja, sponzora i medija. Polo je jedna od posljednjih tajni u svijetu sporta. Gledatelje očarava jedinstvenom kombinacijom sportskih događanja i društvenog života na visokoj razini. Savršena je pozadina za luksuzne brendove i iznimno je selektivan. Polo igra oko 15 tisuća igrača diljem svijeta, a Argentina je vodeća zemlja po broju top 10 svjetskih igrača te je ujedno i najveći uzgajivač polo ponija na svjetskom tržištu. U Europi postoj nekoliko stotina klubova, a iako je najvažnija europska polo zajednica u Velikoj Britaniji, sport uživa stabilan rast i na ostatku kontinenta. Mjesta poput, Ibize, Saint Tropeza, Sylta, Warnemündea i Marbelle sinonimi su za eleganciju i kvalitetu, a i Rovinj je sada u njihovom društvu.

5. Zbog čega je polo tako poseban? Zašto ste ga počeli igrati i kada?

Polom sam se počeo baviti prije više od 20 godina. Proputovao sam cijeli svijet, posjetio sam neka od najljepših mjesta i upoznao neke od najzanimljivijih ljudi. Polo okuplja posebnu skupinu ljudi u društvu koji dijele istu strast. Iznimno sam sretan što sam dio svega toga. Za polo morate posjedovati mentalnu i fizičku snagu te biti iznimno dobro organizirani. Vođenje polo ekipe slično je upravljanju kompanije. Na terenu susrećete neke snažne karaktere, no s mnogima od njih ostajete prijatelji za cijeli život.

6. Osim Rovinja, koja su još mjesta u svijetu domaćini polo turnira i koji od njih su vam najdraži?

Spomenut ću tek nekolicinu: Careyes u Meksiku, Mashomack u saveznoj državi New York, Jaipur u Indiji, Kurland u JAR-u, te Basthorst u Njemačkoj. Sva su ta mjesta različita, ali posebna. Najvažnije mi je to što se natječem zajedno sa svoja dva sina i s prijateljima iz cijeloga svijeta. Sve ćete ih imati prilku gledati u Rovinju.

7. Zašto biste preporučili ljudima da dođu na Rovinj Beach Polo?

Svima bih preporučio da dođu doživjeti ovo posebno sportsko i društveno događanje u savršenom okruženju i organizaciji. Mnogi znaju da princ Charles igra polo, a sada imaju priliku i uživo pratiti mečeve.

Sredite se i pridružite nam se na ovom posebnom događanju! Želio bih ovom prilikom zahvaliti svima koji podržavaju Rovinj Polo i čine ga uspješnim!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:12