OLUJA DESETLJEĆA

Nevrijeme u Zagrebu čupalo stabla i krovove, evo kako spremno dočekati sljedeću oluju

Zagreb od nedjelje proživljava jedno od najgorih nevremena u posljednjih nekoliko godina. Olujni vjetar rušio je prometne znakove i doslovce čupao stabla iz korijena. Društvene mreže od jutros su prepune fotografija cesta u kaosu zakrčenih deblima, srušenih tendi i ograda, oštećenih stanova i kuća, prevrnutih štandova i razbacanih terasa kafića.

Ozlijeđeno je više osoba, a zagrebačke javne službe izdale su dramatična priopćenja s uputama građanima. Policija je tako preporučila da se zbog jakog i olujnog vjetra, koji je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak puhao i do 101 kilometar na sat, na području Zagreba i Zagrebačke županije ne izlazi bez prijeke potrebe te da se zbog problema u prometu koristi javni prijevoz.

Od nedjelje do utorka ujutro pripadnici Vatrogasne postrojbe grada Zagreba odradili su više od 460 intervencija. Broj 193 u jednom je trenu bio zatrpan pozivima, pa su građane zamolili da zovu isključivo u slučaju krajnje nužde.

Policijska uprava zagrebačka na svojim je stranicama izvijestila o ozbiljnim oštećenjima koja su evidentirana na javnim površinama. Stablo je u Rakitju palo na dva strujna kabela koja su potom pala na kolnik, a zbog drveća nošenog olujom uništeno je više ograda po gradu. U Medvedgradskoj su ulici s fasade zgrade pale dvije mramorne ploče, a sa zgrade na Savskoj cesti odlomio se dio fasade i pao na tlo s visine od 20-ak metara.

Na više mjesta u gradu letjeli su crepovi, na Črnomercu je vjetar otpuhao limeni krov kuće, a u Ježevskoj je ulici sa zgrade u nizu pala limena konstrukcija krovišta. To su samo neki od slučajeva u kojima je došlo do značajnijih oštećenja.

Razbijeni su brojni prozori, otpuhane žaluzine, oštećeni balkoni i fasade stanova i kuća. Od ovakvih nepredvidivih oluja i sličnih vremenskih nepogoda, požara, potresa ili poplava, svoju imovinu možete osigurati u Croatia osiguranju. Policom je moguće osigurati građevinski dio i stvari u kućanstvu. Ako ugovorite policu čija cijena prelazi iznos od 1000 kuna godišnje, dobivate i Smart Home sustav koji uključuje senzore dima, vlage i pokreta, a aplikacijom je povezan s vašim pametnim telefonom.

Ako ste klijent Croatia osiguranja i imate policu Croatia Imovine donosimo kako u par jednostavnih koraka možete prijaviti štetu i saznati sve što vas zanima o obradi štete.

O PROCESU PRIJAVE I OBRADE ŠTETE

Osiguranici mogu štetu prijaviti na telefonski broj 0800 1884, na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., popunjavanjem online forme na stranici https://www.crosig.hr/hr/prijavite-stetu/ ili osobno u jednoj od poslovnica Croatia osiguranja. Odluči li se klijent za online prijavu, po prijavi štete bit će obaviješten o broju pod kojim se predmet vodi te imenu djelatnika zaduženog za obradu zahtjeva.
U slučaju štete na pokretnom vozilu procjena će se obaviti na procjenilištu Croatia osiguranja, a ako se radi o nepokretnom vozilu ili o šteti na imovini, procjenitelj Croatia osiguranja će se telefonski najaviti radi procjene.

Koraci prijave štete uključuju:

1. Prijavu

2. Povratnu informaciju o potrebnim dokumentima

3. Obradu i procjenu

4. Odluku

5. Isplatu naknade

Croatia osiguranje prva je osiguravajuća kuća u Hrvatskoj koja za ugovoreno autokasko osiguranje jamči rješavanje štete u roku od pet radnih dana te omogućuje korištenje zamjenskog vozila za vrijeme popravka vašeg, a imovinske štete rješava unutar petnaest dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:02