"Impresivna brojka"

Žari i pali: Najpopularnija igraća konzola na svijetu prodana u 100 milijuna primjeraka

Nova bi generacija konzola trebala uključivati veće brzine učitavanja, bolju grafiku i poboljšani zvuk
Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX

Na tržištu je već skoro šest godina ali PlayStation 4, jedna od najpopularnijih igraćih konzola na svijetu, još uvijek žari i pali.

Iz Sonyja, kompanije koja proizvodi PlayStation, objavili su jučer kako su u drugom kvartalu koji je završio 30. lipnja prodali 3,2 milijuna igraćih konzola i tako dosegli magičnu brojku od 100 milijuna prodanih primjeraka, piše CNN.

„Četvorka”, u prodaji od 2013. godine, svoj je preporod doživjela 2017. godine kada su na tržište lansirane nove i bolje igre poput Dragon Quest XI, Injustice 2 i Madden.

Prema analitičaru Danu Ivesu, Sony je po broju prodanih primjeraka dobrano nadmašio konkurenciju, a brojku od 100 milijuna nazvao je „impresivnom”. Primjerice, dodao je Ives za CNN, Microsoft je prodao otprilike 45 milijuna Xbox konzola.

Iz Sonyja su također objavili kako se sve više ljudi odlučuje na kupovinu digitalnih igara umjesto onih pohranjenih na diskovima. Iako već šest godina nisu izašli s novom generacijom igraćih konzola, očekuje se da bi Sony uskoro mogao predstaviti najnoviju konzolu (koja tek treba dobiti ime) koja bi mogla donijeti značajna poboljšanja ne samo u iskustvu igranja, već i u dizajnu samih igrica.

Nova bi generacija konzola trebala uključivati veće brzine učitavanja, bolju grafiku i poboljšani zvuk. Ipak, za sada nije poznato kada bi nova konzola mogla ugledati svjetlo dana i koliko bi koštala, no pretpostavlja se da to neće biti već ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:50