Posljednje zbogom plastici

Zagrebačka banka uvela plaćanje i podizanje gotovine s bankomata uz pomoć mobitela

Zabini korisnici Maestro i Mastercard kartica više ne moraju nositi novčanike u trgovine
Plaćanjem pametnim telefonom, ilustracija
 Maxim Zmeyev / REUTERS

Korisnici Maestro i Mastercard kartica Zagrebačke banke više ne moraju nositi svoje novčanike u trgovine, već im je dovoljan njihov pametan mobitel.

Zagrebačka banka rekla je svoje posljednje zbogom plastici u novčaniku i uvela novu uslugu unutar m-zabe, m-novčanik. Time je omogućena potpuna digitalizacija kartica i plaćanje mobitelom za korisnike Android uređaja, a na taj su korak najveću banku u Hrvatskoj potaknuli upravo korisnici kartica. Naime, istraživanje agencije Gfk pokazalo je da visokih 73 posto vlasnika kartica u Lijepoj našoj želi plaćati proizvode i usluge putem mobitela.

- Potrošači traže brzo, jednostavno i sigurno iskustvo kupnje, u skladu s njihovim načinom života i upravo je to ono što im ovom uslugom pružamo - kazao je Eugen Paić-Karega, član Uprave Zagrebačke banke.

Osim plaćanja mobitelima na svim POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice, m-novčanikom je moguće podizati gotovinu na bankomatima. Uz to, korisnicima je omogućena i usluga upravljanja dnevnim limitima po karticama. Sama procedura plaćanja, kako su objasnili u Zabi, iznimno je brza i sigurna, a nije potrebno ni spajanje mobilnog telefona na internet.

- Za plaćanje mobitelom potrebno je imati Android pametni telefon i aktiviranu m-zabu, a za pokretanje m-novčanika nije potrebno posjetiti poslovnicu. Kako bi se plaćanje uspješno izvršilo, nakon odabira kartice za plaćanje u sučelju m-zabe u pozadini se priprema virtualna kartica, a po primanju obavijesti da je spremna za korištenje, korisnik može plaćati na prodajnom mjestu - pojasnili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. studeni 2023 17:30