Posljednje zbogom plastici

Zagrebačka banka uvela plaćanje i podizanje gotovine s bankomata uz pomoć mobitela

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

15.2.2019. u 14:16

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

15.2.2019. u 14:16

A man uses an iPhone 7 smartphone to demonstrate the mobile payment service Apple Pay at a cafe in Moscow, Russia, October 3, 2016. Picture taken October 3, 2016. REUTERS/Maxim Zmeyev - S1BEUEYZNGAB
Maxim Zmeyev / REUTERS

Plaćanjem pametnim telefonom, ilustracija

Korisnici Maestro i Mastercard kartica Zagrebačke banke više ne moraju nositi svoje novčanike u trgovine, već im je dovoljan njihov pametan mobitel.

Zagrebačka banka rekla je svoje posljednje zbogom plastici u novčaniku i uvela novu uslugu unutar m-zabe, m-novčanik. Time je omogućena potpuna digitalizacija kartica i plaćanje mobitelom za korisnike Android uređaja, a na taj su korak najveću banku u Hrvatskoj potaknuli upravo korisnici kartica. Naime, istraživanje agencije Gfk pokazalo je da visokih 73 posto vlasnika kartica u Lijepoj našoj želi plaćati proizvode i usluge putem mobitela.

- Potrošači traže brzo, jednostavno i sigurno iskustvo kupnje, u skladu s njihovim načinom života i upravo je to ono što im ovom uslugom pružamo - kazao je Eugen Paić-Karega, član Uprave Zagrebačke banke.

Osim plaćanja mobitelima na svim POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice, m-novčanikom je moguće podizati gotovinu na bankomatima. Uz to, korisnicima je omogućena i usluga upravljanja dnevnim limitima po karticama. Sama procedura plaćanja, kako su objasnili u Zabi, iznimno je brza i sigurna, a nije potrebno ni spajanje mobilnog telefona na internet.

- Za plaćanje mobitelom potrebno je imati Android pametni telefon i aktiviranu m-zabu, a za pokretanje m-novčanika nije potrebno posjetiti poslovnicu. Kako bi se plaćanje uspješno izvršilo, nakon odabira kartice za plaćanje u sučelju m-zabe u pozadini se priprema virtualna kartica, a po primanju obavijesti da je spremna za korištenje, korisnik može plaćati na prodajnom mjestu - pojasnili su.