Bolji i od Avengersa

Videoigra Red Dead Redemption 2 ostvarila najbolji prvi vikend prodaje u povijesti zabave

Red Dead Redemption 2 tijekom prvog vikenda prodaje zaradila 725 milijuna dolara

Videoigra Red Dead Redemption 2 u prva je tri dana srušila rekorde prodaje i zaradila više od 725 milijuna dolara, piše Variety. Tako je ova videoigra postigla najveću zabilježenu zaradu tijekom prvog vikenda prodaje u povijesti zabave.

Red Dead Redemption 2 kompanije Rockstar Games prestigao je čak i najprofitabilniji film ikada, Avengers: Infinity Wars, koji je tijekom svog prvog vikenda zaradio 640 milijuna dolara. No, treba imati na umu da, unatoč ovako visokim brojkama, RDR 2 i dalje nije videoigra koja je zabilježila najveći profit prilikom lansiranja. Naime, tu je titulu zadržala videoigra iste kompanije, Grand Theft Auto V, koja je u prva tri dana ostvarila prodaju veću od milijardu dolara. Ipak, budući da je GTA V lansirana u utorak, a Red Dead Redemption 2 u petak, potonja je videoigra imala rekordan prvi vikend prodaje.

Uz to, prema Sony Interactive Entertainmentu, RDR 2 je i postavio novi rekord u predbilježbama (od kojih su neke bile stare čak dvije godine) te u prodaji tijekom prvog dana i tijekom prva tri dana na PlayStation tržištu.

Red Dead Redemption 2 je videoigra za PS 4 koja trenutno ima najviše recenzija, s prosječnom ocjenom 97 na Metacriticu, a nalazi se i na prvom mjestu na listi videoigara za Xbox One, s jednakom prosječnom ocjenom na navedenoj stranici.

- Riječ je o videoigri s najbolje izvedenim vizualima ikada, koji stvarno zadivljuju, što nije hiperbola. Likovi su nevjerojatno detaljno animirani, izvedeni do točke savršenstva. Doslovno se mogu vidjeti mišići pod kožom animiranog konja – dio je komentara koji je Variety podijelio u svojoj recenziji video igre.

Red Dead Redemption 2, inače, prati priču bande Arthura Morgana i Van der Lindea koji pljačkaju i kradu kako bi preživjeli u surovoj Americi. Nakon loše izvedene pljačke u zapadnom gradu Blackwater, banda je prisiljena bježati pred federalnim agentima i najboljim američkim lovcima na glave, a tijekom bijega u bandi dolazi do unutarnjih podjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:08