Vision S

VIDEO Japanski tehnološki gigant Sony predstavio vlastiti model električnog automobila

AUTOR:

OBJAVLJENO:

7.1.2020. u 13:02

AUTOR:

OBJAVLJENO:

7.1.2020. u 13:02

LAS VEGAS, NEVADA - JANUARY 06: Sony President and CEO Kenichiro Yoshida speaks after unveiling the Sony Vision-S electric concept car during a Sony press event for CES 2020 at the Las Vegas Convention Center on January 6, 2020 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs January 7-10 and features about 4,500 exhibitors showing off their latest products and services to more than 170,000 attendees. Mario Tama/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Mario Tama/Getty Images / AFP

Izvršni direktor Sonyja Kenichiro Yoshida predstavlja električni automobil kompanije Vision S

Japanski elektronički div Sony iznenadio je u utorak posjetitelje sajma tehnologije u Las Vegasu predstavljanjem modela električnog automobila koji se bazira na tehnologiji asistirane vožnje.

Japanska je kompanija javnosti predstavila prototip automobila u koji su inkorporirani njezini senzori i proizvodi namijenjeni reprodukciji zabavnih sadržaja u automobilima, piše BBC.

Automobil je opremljen senzornom tehnologijom koja detektira i prepoznaje putnike u vozilu i omogućuje im da gestama upravljaju sustavom reprodukcije zabavnih sadržaja.

Sony je u automobil ugradio ukupno 33 senzora. Japanska tvrtka je poznata po snažnim slikovnim senzorima koji se mogu koristiti za analizu ceste.

Uz kontrolnu ploču Visiona S nalazi se široki panoramski zaslon „za informacije o vožnji i zabavne sadržaje”.

 

Iz Sonyja ipak nisu naznačili da planiraju prodavati Vision S.

„Intenzivirat ćemo naša nastojanja da i sami doprinesemo budućnosti mobilnosti i da ju promijenimo”, rekao je izvršni direktor Sonya Kenichiro Yoshida prilikom predstavljanja automobila na sajmu u Las Vegasu.

Sonyjevi slikovni senzori mogli bi pomoći sustavima za potporu u vožnji da procijene kada treba pritisnuti kočnicu ili podesiti volan, iako bi većinu odluka donosio vozač, ističe analitičar Technalysis Researcha Bob O'Donnell.

"Asistirana vožnja mogla bi biti podjednako korisna, a možda u nekim slučajevima i korisnija od autonomne vožnje”, zaključio je O'X.