Korisna aplikacija

U borbi protiv nepismenosti: Uči vas pravilnom pisanju, a svaki točan odgovor nagrađuje

Prilikom svakog trećeg otključavanja zaslona, aplikacija postavlja pravopisno pitanje s dva moguća odgovora
Ilustracija mobilne tarife
 Sutterstock

A1 Hrvatska lansirala je novu mobilnu aplikaciju A1 Lappsus koja korisnike uči kako izbjeći pravopisne i gramatičke pogreške u pisanju hrvatskog jezika.

Aplikacija je nastala u suradnji s Markom Alerićem, izvanrednim profesorom s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagreb

- Pravopis i gramatika najbolje se uče trajnim vježbanjem, a mobilni telefon uvijek imamo uza sebe i često ga upotrebljavamo, pa zašto to ne iskoristiti. U aplikaciju smo zato stavili najčešće pravopisne i gramatičke greške na kojima korisnici svakodnevno mogu vježbati - kazao je Marko Alerić.

Kako aplikacija funkcionira?

Prilikom svakog trećeg otključavanja zaslona, aplikacija postavlja pravopisno pitanje s dva moguća odgovora, a za svaki točan odgovor korisniku daruje podatkovni promet. Nagrađujući točne odgovore, korisnici A1 mogu osvojiti do 1 GB podatkovnog prometa mjesečno. Baza od 500 gramatičkih i pravopisnih pitanja unutar aplikacije neprestano se nadopunjava i osvježava, a iako namijenjena mlađoj populaciji, može biti korisna svima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:05