Konačno dobio nadzor

Staje se na kraj objavama Elona Muska, sud mu dodijelio 'Twitter dadilju'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

29.4.2019. u 13:24

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

29.4.2019. u 13:24

SpaceX founder Elon Musk pauses at a press conference following the first launch of a SpaceX Falcon Heavy rocket at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, U.S., February 6, 2018. REUTERS/Joe Skipper - HP1EE2701YLOY
Joe Skipper / REUTERS

Elon Musk

Čelnik Tesle Elon Musk i američki tržišni regulator, Komisija za vrijednosne papire (SEC), nakon višemjesečne pat pozicije u slučaju njegovih Twitter objava u petak su napokon postigli dogovor.

Kako piše CNN, Musk je prošao blago. Određen mu je nadzor nad korištenjem društvenih mreža, a o temama kao što su financijska situacija u Tesli, prodajne brojke i regulatorne istrage, milijarder ne smije pisati bez prethodnog odobrenja odvjetnika. Neki mediji, kao što je Wired, šaljivo su komentirali da je nagodbom Musku zapravo dodijeljena “Twitter dadilja”.

Nagodbu treba potvrditi federalna sutkinja Alison Nathan, a njezinim potpisom dovršio bi se zadnji u nizu obračun između Muska i SEC-a, koji je počeo kontroverznom Muskovom objavom iz kolovoza lani da “Teslu povlači s burze za 420 dolara po dionici” i da je “novac osiguran”.