Vrte milijune

Ovo je deset Android aplikacija koje su ostvarile najveći profit u 2018. godini

Omiljena platforma za gledanje serija i filmova, Netflix našla se na šestom mjestu
Ilustracija
 Profimedia, Sputnik

Čini se kako aplikacije popularnih društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama, Twittera i sličnih nisu ušle u društvo najprofitabilnijih u 2018. godini.

Tako barem stvari stoje prema Sensor Toweru koji je izdao rang ljestvicu Android aplikacija koje su ostvarile najveći prihod u 2018. godini (zaključno s 30. studenog). Na ljestvici su se našle čak tri aplikacije koje su ušle u top 10 brzorastućih i na Android i iOS platformi, piše Business Insider.

Tako se na prvom mjestu najprofitabilnijih, na Androidu, našla popularna dating aplikacija Tinder s prihodom od 274,9 milijuna dolara. Google Drive, servis za pohranu i dijeljenje datoteka u oblaku zauzeo je drugo mjesto s 164,3 milijuna dolara. Na treće mjesto zasjela je glazbena platforma Pandora sa 132 milijuna dolara, dok su se iza nje našli Line, chat platforma, s 105,4 milijuna te Bigo Live, live streaming društvena mreža s 100,4 milijuna dolara prihoda.

Omiljena platforma za gledanje serija i filmova, Netflix zauzela je tek šesto mjesto s prihodom od 97,8 milijuna dolara. Na samom kraju ljestvice našli su se Azar s 66,1 milijun dolara, KakaoTalk aplikacija za slanje poruka s 57,4 milijuna te Line Manga s 49,4 milijuna dolara, dok je na deseto mjesto zasjela aplikacija poznatog američkog televizijskog kanala HBO Now s prihodom od 38.5 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:57