Top ljestvica

Najpopularnija aplikacija za iPhone zapravo pripada Appleovom najvećem rivalu na tržištu

Kada je riječ o kupljenim aplikacijama, Facetune je opet odnijela pobjedu
Ilustracija, iPhone X
 Thomas Peter / REUTERS

Korisnici iPhonea u 2018. godini najviše su puta preuzeli aplikaciju za YouTube, objavio je danas tehnološki div Apple. Pri samom vrhu ljestvice najviše preuzimanih besplatnih aplikacija za iPhone našli su se i Instagram, Snapchat, Messenger i Facebook, prenosi CNN Business.

Bitmoji, aplikacija čiji je vlasnik Snapchat, a koja je lani bila najviše preuzimana aplikacija, ove je godine pala na šest mjesto.

Iako se Facebook suočavao s ozbiljnim kritikama zbog brojnih propusta oko zaštite podataka njegovih korisnika, aplikacija za najveću društvenu mrežu na svijetu, kao i Instagram i Messenger, koji su u vlasništvu Facebooka, zajedno su se našli među prvih pet.

Kada je riječ o kupljenim aplikacijama, Facetune, aplikacija za uređivanje selfieja, opet je odnijela pobjedu, dok se na drugom mjestu našla Kirakira+, aplikacija za dodavanje efekata na fotografije i videe.

Planetarno popularna igrica Fortnite, najviše je puta preuzeta među iPhoneovim korisnicima, dok je na drugom mjestu najpopularnijih igrica Helix Jump u kojoj igrači trebaju navigirati loptu koja pada kroz labirint. Na trećem je mjestu Rise Up, igra u kojoj igrači trebaju zaštiti balon od različiti prepreka, objavio je CNN Business.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:17