Captain Marvel

Novi Disneyev film sa ženskim superherojem u 25 dana premašio zaradu od milijardu dolara

Čini se kako je oskarovka Brie Larson nadmašila sve dosadašnje superherojske filmove
Brie Larson
 Mario Anzuoni / REUTERS

Prvi Disneyev film iz Marvel svijeta, sa ženskim likom u glavnoj ulozi, 'Captain Marvel' u samo 25 dana premašio je zaradu od milijardu dolara.

Dok je u SAD-u ostvario dobit od svega 358 milijuna dolara, na inozemnim je tržištima prošao je puno bolje te je tako svojoj produkcijskoj kući donio dodatnih 645 milijuna dolara. No, ovo svakako nije prvi blockbuster koji je ostvario veću zaradu izvan Amerike. Tako su primjerice 'Avengers: Infinity War' generirali 66 posto na inozemnim tržištima., piše CNBC.

Po svemu sudeći, čini se kako je oskarovka Brie Larson, koja i igra glavnu ulogu, nadmašila sve dosadašnje superherojske filmove, poznate po dobrom prijemu u kino dvoranama, uključujući 'Justice League', 'Captain America: The Winter Soldier' i 'The Amazing Spider-Man'.

Usporedbe radi, u ljeto 2017. godine film DC-a i Warner Bros. 'Wonder Woman' ušao je u povijest kino-blagajni kada je debitirao sa 103 milijuna dolara u SAD-u, dokazujući da i ženski superheroj može voditi velike projekte. Film, u kojem je glumila Gal Gadot, bio je na prvom mjestu s 412,6 milijuna dolara u SAD-u, dok je međunarodno donio zaradu od 409,2 milijuna dolara.

Inače, svi Marvelovi filmovi do sada su zajedno uprihodili više od 18,5 milijardu dolara, što znači da je svaki od njih u prosjeku zaradio 880 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:52