Nove funkcionalnosti

Nakon trgovanja kriptovalutima i dionicama, korisnici Revoluta mogu trgovati zlatom

Osigurali smo najjednostavniji i najjeftiniji mogući pristup zlatu
 Revolut

Korisnici financijske mobilne aplikacije Revolut, točnije oni s Premium i Metal računima, od sada mogu ulagati u zlato putem aplikacije. Opcija "Zlato" bit će dostupna u aplikaciji putem nove funkcije "Commodities" (roba) na upravljačkoj ploči.

Korisnik će tako moći trgovati izloženošću zlatu na temelju aktualnih tržišnih podataka. To znači da može trgovati zlatom bez da fizički posjeduje zlato, a Revolut to garantira osiguravajući fizičko zlato pohranjeno kod svog partnera za usluge ulaganja u zlato. Također, korisnik može postaviti određenu cijenu po kojoj će trgovati izloženošću zlatu, pri čemu će Revolut automatski obaviti transakciju kada tržišna cijena dosegne zadanu vrijednost. Može se i međusobno prenositi izloženost zlatu putem aplikacije ili je trenutno pretvarati u kriptovalutu odnosno e-novac za kupnje.

Uvođenje opcije ulaganja u zlato u Revolut aplikaciji uslijedilo je nakon što su kriptovalutnu platformu pokrenuli u prosincu 2017., a trgovanje dionicama bez provizije u srpnju 2019.

- Pristup zlatu najnoviji je korak koji smo poduzeli kako bismo omogućili našim korisnicima da dodatno diverzificiraju svoje portfelje. Slično kao kod ulaganja u dionice, mnogi su se smatrali isključenima iz mogućnosti pristupa zlatu te im je bilo teško saznati odakle početi. Osigurali smo najjednostavniji i najjeftiniji mogući pristup zlatu, pri čemu korisnici mogu trgovati iznosima koji njima odgovaraju - rekao je Ivan Chalov, odgovorna osoba za dragocjene metale u Revolutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:26