'GlobalCoin'

Najveća društvena mreža iduće godine planira lansirati vlastitu kriptovalutu

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

24.5.2019. u 13:20

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

24.5.2019. u 13:20

FILE PHOTO: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg speaks on stage during the annual Facebook F8 developers conference in San Jose, California, U.S., April 18, 2017. REUTERS/Stephen Lam/File Photo
Stephen Lam/File Photo / REUTERS

Mark Zuckerberg

Facebook priprema finalni plan kako bi iduće godine mogao lansirati svoju kriptovalutu pod nazivom 'GlobalCoin'.

Ovaj tehnološki div već neko vrijeme zapošljava veći broj stručnjaka za kriptovalute i blockchain tehnologiju, a sve s ciljem stvaranja optimalnog rješenja za plaćanje putem društvenih mreža, ali i ostalih kanala koji se nalaze u njegovom vlasništvu poput WhatsAppa.

Cijela ideja predstavljena je još u prosincu prošle godine, a trenutno su u pregovara s 10-ak kompanija iz financijskog sektora kojima bi također ponudio svoju uslugu, piše BBC.

Inače, Facebook svojim novim planom želi kreirati kripto platformu koja će se bazirati na njihovim coinovima, a korisnicima će omogućiti da primaju i šalju novac putem društvene mreže.

Osim osobnog accounta, korisnici bi imali i svoj novčanik s kriptovalutama putem kojeg bi se trgovalo s fizičkim i virtualnim dobrima, bez dodatnih naknada koje inače postoje u klasičnoj online trgovini.

Kako ova usluga ne bi bila korisna samo ljudima koji imaju svoje osobne profile na ovoj najvećoj društvenoj mreži, novi oblik trgovanja bit će prilagođen i oglašivačima.

S prvim testiranjem svoje nove valute započet će krajem 2019. godine, a više detalja o cijelom projektu objavit će tijekom ljetnih mjeseci.