Fintech tvrtka

Mobilnu aplikaciju za plaćanje Revolut koristi 50.000 Hrvata

Revolut odnedavno omogućuje nadoplatu računa i u kunama
Mobilna aplikacija Revolut, koja se može opisati kao “mobilni novčanik”
 Revolut / Sutterstock

Revolut, fintech tvrtka sa sjedištem u UK, do sada je privukla 50 000 korisnika u Hrvatskoj. Do lipnja ih je bilo 20 000, a u tri ljetna mjeseca taj broj se i više nego udvostručio.

Mobilna aplikacija za plaćanje ima više od 7 milijuna korisnika u Europi i Australiji, uključujući Hrvatsku.

Revolut odnedavno omogućuje nadoplatu računa i u kunama. Korisnici sada svojom Revolut karticom mogu plaćati u kunama, koristiti kune kao primarnu valutu plaćanja, slati i primati kune i plaćati kunama s Revolut karticom u lokalnim trgovinama.

Registracija za Revolut karticu i račun je jednostavna, potrebna je samo Revolut mobilna aplikacija i svega par minuta vremena. Virtualna kartica je spremna za online kupnju odmah nakon što izradite račun, a i ona fizička uskoro dolazi na adresu. Karticom i svim uslugama koje korisnik odluči koristiti upravlja se iz mobilne aplikacije.

Nove usluge

Revolut je svoju ponudu naprednih usluga proširio još dvjema iznimno važnima: doniranjem i trgovanjem dionicama bez provizije. Uz Revolut korisnik može birati kada će, kome i koliko donirati, sam bira učestalost, iznose i primatelje donacija, a Revolut se brine da svaki iznos dospije u prave ruke, bez provizije.

Druga važna usluga je trgovanje dionicama bez provizije. Korisnici Revoluta imaju priliku kupovati frakcijske dionice čije se početne cijene kreću već od 1 USD. Također mogu trgovati s 450 američkih dionica izlistanih na burzama New York Exchange i NASDAQ, podržani cijenama koje se ažuriraju u stvarnom vremenu i podacima o rezultatima na tržištu.

„Revolut je posvećen razvijanju iznimno sigurne i stabilne globalne financijske platforme. To za naše korisnike u Hrvatskoj, Europi, Australiji ili bilo kojoj drugoj državi koju širenjem planiramo uključiti znači da bilo kad i bilo gdje u samo nekoliko minuta mogu na svojim mobilnim telefonima otvoriti Revolut račun. Korisnicima nudimo paletu usluga iz koje mogu birati u skladu sa svojim potrebama. To su primjerice razmjena valuta, osiguranje, trgovanje dionicama, štednja ili pak donacije, a koje god usluge odabrali, s Revolutom će imati najbolju opciju u svakoj kategoriji. Za nas je to platforma po korisnikovoj mjeri”, izjavila je Elena Lavezzi, Revolutova voditeljica za Jugoistočnu Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 15:32