Tinejdžerski idol

Mjesečno zaradi 3,3 milijuna dolara igrajući videoigre u svojoj spavaćoj sobi

Na YouTubeu broji 22 milijuna pretplatnika, a na Instagramu i Twitchu, streaming platformi, prati ga 14 milijuna ljudi
Tyler 'Ninja' Blevins (27) profesionalni igrač videoigara
 Profimedia, SIPA USA

Amerikanac Tyler 'Ninja' Blevins (27) profesionalni je igrač videoigara koji mjesečno zaradi 3,3 milijuna kuna igranjem videoigre Fortnite u svojoj spavaćoj sobi. Na YouTubeu broji 22 milijuna pretplatnika, a na Instagramu i Twitchu, streaming platformi, prati ga 14 milijuna ljudi, piše Business Insider.

Časopis Time stavio ga je na listu '100 najutjecajnijih ljudi', redovito daje intervjue za kanale ESPN, LA Times, a gostovao je i u emisiji Jimmyja Fallona. Budući da se 27-godišnjak prometnuo u idola i kulturnu ikonu tinejdžera diljem svijeta, tvrtka za računalne igre Electronic Arts (EA) u ožujku mu je platila milijun dolara na dan samo da bi igrao njihovu novu videoigru Apex Legends i 'streamao' je na Twitchu. Igra je u prvih mjesec dana prikupila više od 50 milijuna igrača.

No još uvijek je to daleko od popularnosti Fortnitea, videoigre kojoj i Tylera duguje svoj zvjezdani status. Bilježi trenutno 250 milijuna aktivnih igrača, a iako ju je gaming studio Epic Games izbacio je 2017. godine, lani su prijavili prihode od prodaje u iznosu od 2,4 milijarde dolara.

Ipak, slava i uspjeh imaju svoju cijenu. Tako se Tyler požalio LA Timesu da, kako bi zadovoljio potrebe svoje publike, dnevno mora igrati Fortnite čak 12 sati. Ako izostane i dan to znači gubitak od nekoliko tisuća dolara. Tako je nedavno, odlaskom na putovanje od nekoliko dana, izgubio 100 tisuća pretplatnika, što bi bilo oko 500 tisuća dolara u prihodima.

Zbog rastućih zahtjeva i pretrpanog rasporeda njegova žena Jessica Blevins postala je njegova “full-time” menadžerica. Kako piše Business Insider, par je primoran žrtvovati svoju privatnost i zajedničko vrijeme da bi kapitalizirali na, vjerojatno i prolaznoj, ali trenutno lukrativnoj popularnosti Tylera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:59