Tinejdžerski idol

Mjesečno zaradi 3,3 milijuna dolara igrajući videoigre u svojoj spavaćoj sobi

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.6.2019. u 17:38

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.6.2019. u 17:38

Professional Gamer Tyler Ninja Blevins arrives to the 2019 Time 100 Gala, held at Jazz in Lincoln Center, Tuesday, April 23, 2019 in New York., Image: 427704630, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Tyler 'Ninja' Blevins (27) profesionalni igrač videoigara

Amerikanac Tyler 'Ninja' Blevins (27) profesionalni je igrač videoigara koji mjesečno zaradi 3,3 milijuna kuna igranjem videoigre Fortnite u svojoj spavaćoj sobi. Na YouTubeu broji 22 milijuna pretplatnika, a na Instagramu i Twitchu, streaming platformi, prati ga 14 milijuna ljudi, piše Business Insider.

Časopis Time stavio ga je na listu '100 najutjecajnijih ljudi', redovito daje intervjue za kanale ESPN, LA Times, a gostovao je i u emisiji Jimmyja Fallona. Budući da se 27-godišnjak prometnuo u idola i kulturnu ikonu tinejdžera diljem svijeta, tvrtka za računalne igre Electronic Arts (EA) u ožujku mu je platila milijun dolara na dan samo da bi igrao njihovu novu videoigru Apex Legends i 'streamao' je na Twitchu. Igra je u prvih mjesec dana prikupila više od 50 milijuna igrača.

 

No još uvijek je to daleko od popularnosti Fortnitea, videoigre kojoj i Tylera duguje svoj zvjezdani status. Bilježi trenutno 250 milijuna aktivnih igrača, a iako ju je gaming studio Epic Games izbacio je 2017. godine, lani su prijavili prihode od prodaje u iznosu od 2,4 milijarde dolara.

Ipak, slava i uspjeh imaju svoju cijenu. Tako se Tyler požalio LA Timesu da, kako bi zadovoljio potrebe svoje publike, dnevno mora igrati Fortnite čak 12 sati. Ako izostane i dan to znači gubitak od nekoliko tisuća dolara. Tako je nedavno, odlaskom na putovanje od nekoliko dana, izgubio 100 tisuća pretplatnika, što bi bilo oko 500 tisuća dolara u prihodima.

 

Zbog rastućih zahtjeva i pretrpanog rasporeda njegova žena Jessica Blevins postala je njegova “full-time” menadžerica. Kako piše Business Insider, par je primoran žrtvovati svoju privatnost i zajedničko vrijeme da bi kapitalizirali na, vjerojatno i prolaznoj, ali trenutno lukrativnoj popularnosti Tylera.