Radionica BASF-a

Kreiranje inovativnih tehnologija: 'Svi želimo smanjiti emisije CO2 u našim postrojenjima'

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

23.7.2019. u 12:29

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

23.7.2019. u 12:29

BASF

Predstavnici dvadeset međunarodnih kemijskih kompanija

Stručnjaci za tehnologiju u području kemijske industrije međusobnom suradnjom žele smanjiti emisije CO2

Predstavnici dvadeset međunarodnih kemijskih kompanija, među kojima su bili i znanstveni stručnjaci i direktori za tehnologiju, sudjelovali su na suradničkoj inovacijskoj radionici u BASF-u u Ludwigshafenu, na poziv Martina Brudermüllera, glavnog izvršnog direktora BASF-a, i Svjetskog ekonomskog foruma. Razgovaralo se o inovativnim tehnologijama za smanjenje emisija CO2, kao i o novim pristupima međusobnoj suradnji, sa zajedničkim ciljem ubrzanja napretka u zaštiti klime.

„Svi želimo dodatno smanjiti emisije CO2 u našim postrojenjima, i to znatno“, rekao je domaćin, dr. Martin Brudermüller, predsjednik Upravnog odbora izvršnih direktora i glavni direktor za tehnologiju tvrtke BASF, u svom uvodnom govoru. „Da bismo u tome uspjeli, moramo razviti i početi primjenjivati revolucionarne nove tehnologije. To je proces koji može biti dugotrajan, a nije nam ostalo baš previše vremena. Forum i BASF ugostili su predstavnike kemijske industrije i pozvali ih da razmotre mogućnosti za međusobnu suradnju i brži razvoj tehnologije.“

Zaštita klime sastavni je dio BASF-ove korporativne strategije. Glavni je cilj te strategije ostvariti neutralan rast ugljika do 2030. godine. BASF, stoga, kontinuirano optimizira postojeće procese i postupno zamjenjuje fosilna goriva obnovljivim izvorima energije. Tvrtka također želi razviti radikalno nove procese proizvodnje s malim emisijama ugljika radi smanjivanja emisija CO2 u velikom opsegu. BASF-ov ambiciozni program Upravljanje ugljikom obuhvaća sva nastojanja tvrtke radi usklađenog djelovanja na području zaštite klime i rasta proizvodnje.