Nepoštena praksa

Korisnici diljem svijeta bijesni na Netflix: 'Krivi ste za propust. Želim povrat novca'

Do ponovne aktivacije došlo je zbog hakerskih napada, a cijeli slučaj zbog jednog bezobzirnog poteza kompanije izazvao je lavinu bijesa
Netflix na tabletu, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Bivše korisnike poznate platforme za gledanje serija i filmova Netflixa, koji su prije nekoliko mjeseci otkazali svoje račune, dočekali su nove mjesečne naknade za korištenje usluge.

Do ponovne aktivacije došlo je zbog hakerskih napada, a cijeli slučaj zbog jednog bezobzirnog poteza kompanije izazvao je lavinu bijesa kod korisnika.

Naime, planetarno popularni streaming servis podatke o svojim bivšim korisnicima čuva i do 10 mjeseci nakon deaktivacije računa, a potpuno uklanjanje računa svaki korisnik može zatražiti putem mail, no vrlo mali broj njih to uistinu i učini. Upravo zbog takve prakse hakeri su mogli doći do svih podataka neaktivnih korisnika.

Iako u današnje vrijeme ovakva vijest nije ni po čemu posebna, društvene mreže pune su kritika nezadovoljnih korisnika zbog nepoštene prakse Netflixa. Kako prenosi BBC, unatoč činjenici da je Netflix priznao propust, ovaj streaming servis korisnicima ne želi vratiti novac.

- Kada sam vidjela da je s mog računa naplaćena mjesečna pretplata pokušala sam ući na svoj račun, ali bezuspješno. Sustav mi je pokaziva kako moje korisničko ime i lozinka više ne postoje. Odmah sam kontaktirala Netflix, ali oni su mi rekli da ne mogu dobiti povrat novca – požalila se Emily Keen.

Da ova kompanija ima velikih sigurnosnih problema potvrdio je i glasnogovornik eBay-a koji ističe kako se na njihovoj trgovini svakodnevno pojavljuju ponude za 'doživotni' račun na Netflixu za svega tri funte. Riječ je upravo o prodaji starih hakiranih neaktivnih računa.

O ovom problemu iz kompanije su se tek šturo očitovali navodeći kako im je sigurnost korisnika na prvom mjestu, te mole sve da nepravilnosti prijave na bilo koji način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:55