Objedinjavanje posla

Intesa Sanpaolo Grupa u Zagrebu osnovala novu tvrtku specijaliziranu za IT usluge

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.3.2020. u 15:45

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.3.2020. u 15:45

Italian bank Intesa Sanpaolo branch is pictured in the financial district of the City of London on August 24, 2018. Britain is expected to keep the door open to European Union banks and investors after Brexit, (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Alberto Pezzali / NurPhoto

Poslovnica banke Intesa Sanpaolo u Londonu

Intesa Sanpaolo Holding International S.A osnovala je novu tvrtku za IT usluge pod nazivom Intesa Sanpaolo International Value Services d.o.o. Sa sjedištem u Zagrebu, ova novoosnovana tvrtka osmišljena je kao uslužno poduzeće u potpunosti usmjereno na razvoj i provedbu IT rješenja za digitalnu transformaciju. Fokus će joj biti na pružanju IT usluga svim međunarodnim bankama supsidijarima koje posluju u 12 zemalja unutar Intesa Sanpaolo Grupe (ISP).

Zagreb je izabran za sjedište nove tvrtke s obzirom da PBZ već dugi niz godina predstavlja centar izvrsnosti u razvoju i primjeni uspješnih IT rješenja, ne samo za samu Banku, već i za druge međunarodne banke supsidijare ISP-a. Stoga je cjelokupna poslovna jedinica s IT stručnjacima iz Zagreba, Splita, Slavonskog Broda, Osijeka i Varaždina, poznata kao PBZ IT razvojni centar, prebačena u novu tvrtku, što predstavlja ne samo značajan doprinos njenom osnivanju i poslovanju, već i potvrdu značajne uloge PBZ-a na hrvatskom IT tržištu. Nakon premještanja PBZ IT razvojnog centra, nova će tvrtka poslovati neovisno od Banke.

Intesa Sanpaolo International Value Services d.o.o. (ISP IVS) će u početnoj fazi integrirati postojeće informatičko znanje i najbolje poslovne prakse, uz podršku tima od oko 80 zaposlenika koji imaju strast prema Hi-Tech evoluciji te su spremni podržati svoje klijente u procesu njihove cjelokupne digitalne transformacije.

U svojoj drugoj fazi, ISP IVS rast će izvan granica Hrvatske kako bi dodatno proširio opseg svojih usluga, oslanjajući se na znanja centara kompetencija ostalih ISP banaka, i postigao očekivane rezultate u vidu povećanja učinkovitosti u razvoju, poboljšanju, koordinaciji i primjeni IT poslovnih rješenja na razini Grupe, s ciljem racionalizacije poslovanja i smanjenja troškova kao i pružanja visokokvalitetnih usluga.