Otvorene prijave

Hrvatski Telekom poziva inovatore da ponude svoja IoT rješenja za zaštitu šuma od požara

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

12.11.2018. u 16:40

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

12.11.2018. u 16:40

Zagreb, 250418.
Predstavljanje Projekta ustupanja sume Pantovcak gradu Zagrebu u sklopu kojeg je najavljeno da ce 700 tisuca metara kvadratnih koji su trenutacno u sklopu Ureda predsjednice biti ustupljeni na upravljanje gradu Zagrebu.
Na fotografiji: nakon sluzbenog predstavljanja, pripadnici vojske pokazali su novinarima par lokacija sume Pantovcak.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Šuma u okolici Zagreba

Hrvatski Telekom (HT) otvorio je prijave na natječaj za razvoj inovativnih rješenja temeljenih na tehnologiji interneta stvari kojima je u cilju očuvanje hrvatskih šuma.

Na ovo natjecanje „Let's CHALLENGE – NB – IoT saves Croatia Trees" mogu se prijaviti internacionalni virtualni timovi koji će raditi na svom rješenju za ranu detekciju i prevenciju požara. Ideja je, stoji u priopćenju te kompanije, „detektirati šumske požare koristeći senzore temperature, relativne vlažnosti zraka i koncentracije ugljičnog monoksida i dioksida u zraku koji bi se preko NB-IoT tehnologije povezali s aplikacijom ili platformom i na taj način pravodobno alarmirali sustav”.

Sada se požari detektiraju vizualno putem raznih kamera, a u HT-u vjeruju kako trenutno dostupna tehnologija omogućuje „pametniji“ pristup u sustavu alarmiranja stoga pozivaju sve zainteresirane da se prijave i pomognu u rješavanju ovog problema.

Prijave su otvorene do kraja godine, a proglašenje pobjednika zakazano je za 14. siječnja, a sve detalje možete pronaći ovdje. Sudjelovati mogu pojedinci i timovi s najviše tri člana, a iz HT-a poručuju kako su osigurali i mentore te resurse za pilotiranje razrađenih ideja.