Otvorene prijave

Hrvatski Telekom poziva inovatore da ponude svoja IoT rješenja za zaštitu šuma od požara

Prijave su otvorene do kraja godine, a proglašenje pobjednika zakazano je za 14. siječnja
Šuma u okolici Zagreba
 Boris Kovačev / CROPIX

Hrvatski Telekom (HT) otvorio je prijave na natječaj za razvoj inovativnih rješenja temeljenih na tehnologiji interneta stvari kojima je u cilju očuvanje hrvatskih šuma.

Na ovo natjecanje „Let's CHALLENGE – NB – IoT saves Croatia Trees" mogu se prijaviti internacionalni virtualni timovi koji će raditi na svom rješenju za ranu detekciju i prevenciju požara. Ideja je, stoji u priopćenju te kompanije, „detektirati šumske požare koristeći senzore temperature, relativne vlažnosti zraka i koncentracije ugljičnog monoksida i dioksida u zraku koji bi se preko NB-IoT tehnologije povezali s aplikacijom ili platformom i na taj način pravodobno alarmirali sustav”.

Sada se požari detektiraju vizualno putem raznih kamera, a u HT-u vjeruju kako trenutno dostupna tehnologija omogućuje „pametniji“ pristup u sustavu alarmiranja stoga pozivaju sve zainteresirane da se prijave i pomognu u rješavanju ovog problema.

Prijave su otvorene do kraja godine, a proglašenje pobjednika zakazano je za 14. siječnja, a sve detalje možete pronaći ovdje. Sudjelovati mogu pojedinci i timovi s najviše tri člana, a iz HT-a poručuju kako su osigurali i mentore te resurse za pilotiranje razrađenih ideja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:06