Još jedan u nizu

Google se pridružio velikim ulaganjima: U New Yorku grade kampus vrijedan milijardu dolara

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.12.2018. u 17:17

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.12.2018. u 17:17

The rising sun lights trees in Central Park above the southern portion of the Manhattan borough of New York, U.S., November 2, 2016. REUTERS/Lucas Jackson - D1BEUKNTQFAB
Luckas Jackson / REUTERS

Panorama New Yorka i pogled na Central Park

Svjetski tehnološki div Google gradi novi kampus u New Yorku vrijedan milijardu dolara, javlja Business Insider.

Google Hudson Square, kako bi se novi centar trebao zvati, bit će smješten uz rijeku Hudson u četvrti West Village, dijelu poslovne žile kucavice New Yorka - Manhattana. Na ukupnoj površini većoj od 150 tisuća kvadrata, novi će kampus moći primiti 7000 novih zaposlenika koje Google planira zaposliti u idućih deset godina.

Prvi radnici u nove bi prostore trebali ući 2020. godine, a cijeli je kampus osmišljen na tri lokacije međusobno udaljene manje od 10 minuta hoda. Googleu će to inače biti drugi veliki kampus upravo u New Yorku, budući da njegovih 7000 zaposlenika već radi na 8. aveniji.

Objava o Googleovom ulaganju u širenje svojih prostora i planovima za zapošljavanjem jedna je u nizu takvih najava u tehnološkom sektoru u posljednjih mjesec dana. Kako je novac.hr pisao, Googleov veliki konkurent Apple prošlog je tjedna najavio gradnju novog poslovnog kampusa u Austinu (Teksas) u koji će također uložiti milijardu dolara, te u konačnici imati kapacitete dovoljne da primi 15.000 novih zaposlenika. Dodatno, Amazon je najavio da će 50.000 svojih zaposlenika preseliti u nove uredske prostore u njujorškom Queensu te u Arlingtonu u Virginiji, piše Business Insider.