Optimizam

Elon Musk: 'Osim uspješnog kvartala, imamo još jedan razlog za slavlje'

cijena najjeftinijeg Modela Y treba bi iznositi 39.000 dolara, a vlasnici tog vozila moći će nagaziti do 192 km/h EKSCENTRIČNI MILIJARDER U DELIRIJU Nakon konačno uspješnog poslovnog kvartala, šef najvrjednije automobilske komanije u SAD-u najavio: 'Ovaj novi auto nadmašit će prodaju modela S, X i 3 - zajedno'
Elon Musk i Tesla Model Y
 Profimedia, AFP

Elon Musk ponovno ima razlog za slavlje. Njegova kompanija kvartal je završila u plusu, a na krilima dobrih poslovnih rezultata porasla je i cijena dionice i tržišna vrijednost, te je tako Muskova tvrtka prestigla General Motors. Uz vrijednost od oko 53 milijarde dolara Tesla je trenutno najvrjednija automobilska kompanija u SAD-u.

Tijekom konferencije na kojoj je ekscentrični milijarder predstavio rezultate, pohvalio se nadolazećim vozila. Iako je rekao da neće komentirati informacije o njihovom 'kiber-kamionu'(eng. Cybertruck), Musk nije mogao izdržati da ne spomene kako bi to mogao biti Teslin 'najbolji proizvod dosad', piše Electrek.

Osim toga, pohvalio se i Modelom Y koji je predstavljen u ožujku ove godine, a čiji prvi modeli na tržište stižu tijekom jeseni 2020. godine.

- Mislim da će njegova prodaja nadmašiti ukupnu prodaju modela S, X i 3 – poručio je Musk.

Inače, cijena najjeftinijeg Modela Y treba bi iznositi 39.000 dolara, a vlasnici tog vozila moći će nagaziti do 192 km/h, dok će doseg baterije biti oko 370 kilometara.

Profit, kao i optimizam oko kamiona i Modela Y, ohrabrujuće su informacije za sve Tesline investitore, no kao i uvijek kada je u pitanju Tesla, treba biti oprezan oko najava i rokova jer je Musk poznat po probijanju rokova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:26