Repriza incidenta

Apple puštanjem na tržište nove verzije IOS-a pokidao dio iPhone 8-ica

Za vlasnike iPhoneova 7 ova će vijest djelovati kao repriza prošlogodišnjeg ažuriranja iOS-a
 Leonhard Foeger / REUTERS

Apple je puštanjem na tržište najnovije verzije svog mobilnog operativnog sustava iOS 11.3 krajem ožujka neupotrebiljivima učinio iPhone 8ice čiji su ekrani popravljani kod trećih strana, piše Motherboard.

Naime, korisnici koji su iz jednog ili drugog razloga bili prisiljeni popraviti svoj ekran te su to učinili kod nekog tko nije Apple izgubili su mogućnost klikanja ekrana. "Ovo je moju tvrtku koštalo više od dvije tisuće ponovnih slanja", rekao je Aakshay Kripalani, direktor tvrtke Injured Gadgets. "Kupci su ljuti jer se čini da Apple to radi kako bi onemogućio servisiranje uređaja kod trećih strana."

Za vlasnike Appleovih iPhoneova 7 ova će vijest djelovati kao repriza prošlogodišnjeg ažuriranja operativnog sustava iOS koje je također neupotrebljivima učinilo uređaje čiji su ekrani popravljani kod trećih strana, odnosno servisa koji nisu Apple. Novo ažuriranje uređaja koje je pušteno tjedan dana nakon tog incidenta vratilo je funkcionalnost pogođenim uređajima.

Prema Michaelu Oberdicku, vlasniku trgovine s rabljenim iPhoneovima i servisa, nova verzija operativnog sustava vjerojatno je poremetila rad mikročipa koji pokreće ekran iPhonea. Dobavljači ekrana već su počeli raditi na rješenju za problem, međutim svaki popravak uključuju otvaranje uređaja i nadogradnju čipa.

Za sada nema informacija o tome planira li Apple ažurirati operativni sustav koji će nefunkcionalne uređaje učiniti upotrebljivima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:26