Rješenje problema

Aplikacije koje povezuju putnike s mjestima za skladištenje prtljage postale novi hit

Velik problem za putnike je pronaći prostor za ostaviti prtljagu kada je prerano za prijavu u hotel ili Airbnb
Ilustracija
 Jure Mišković / Hanza Media

Novi trend među putnicima postale su aplikacije koje spajaju turiste s mjestima za privremeno skladištenje prtljage, piše CNBC.

Naime, sve veći problem za putnike je pronaći prostor za ostaviti prtljagu kada je prerano za prijavu u hotel ili Airbnb ili kada se, pak, odjave iz svojih soba i žele još malo uživati u mjestu koje su posjetili. U tom su problemu inovatori uvidjeli prostor za razvoj novih aplikacija koje su odmah postale hit.

Vertoe, LuggageHero, Stasher, Nannybag, Knock Knock City i slične aplikacije povezuju putnike s kafićima, restoranima, dućanima i sličnim poduzećima koja pružaju privremeno i sigurno “utočište” za njihove kofere za nisku naknadu u koju je uključeno i osiguranje. Najveći problem je, kako su kazali osnivači tih aplikacija, pronaći lokacije koje su voljne sudjelovati.

- Osim što pomažemo putnicima, želimo pomoći i ne tako popularnim prostorima da bolje posluju. No, često se pokaže da se njihovo radno vrijeme ne poklapa s potrebama putnika, a ponekad je čak i pogrešno navedeno. Stoga moramo biti jako oprezni kada tražimo partnere – objasnio je Selin Sonmez, suosnivač Knock Knock Cityja.

Cijene naknada kreću se između jednog i deset dolara, ovisno plaća li osoba koji sat ili cijeli dan skladištenja i ovisno o kojoj se od navedenih aplikacija radi.

LuggageHero, primjerice, naplaćuje dolar po satu i dostupan je u šest gradova, New Yorku, Londonu, Kopenhagenu, Lisabonu, Madridu i Barcelona, a do kraja godine svoju uslugu namjerava proširiti na još 39 svjetskih gradova. Nannybag, pak, posluje u 24 države i u 250 gradova te traži šest dolara po torbi za prvi dan te četiri dolara po torbi za svaki dodatan dan, dok vam Stasher može pomoći na čak četiri kontinenta u 250 gradova. Ta aplikacija skladištenje prtljage naplaćuje šest dolara po danu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:12