"Razmišlja se o puno toga"

Zamjenik načelnika stožera potvrdio kako će trgovine i tržnice raditi od utorka

Stožer kontinuirano prati epidemiološku situaciju i sukladno analizama donosi odluke 'RAZMIŠLJA SE O PUNO TOGA' Iz stožera civilne zaštite odgovorili kako će od utorka raditi trgovine i tržnice i hoće li se radno vrijeme produljiti
Građani kupuju namirnice
 CROPIX

Zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut osvrnuo se na radno vrijeme trgovina u nedjelju gostujući u Dnevniku N1 televizije.

- Radno vrijeme dućana se odlukom produljilo za prethodna tri dana, dakle za četvrtak, petak i subotu, a od utorka počinju raditi kao što su radili proteklih dana od 8 do 17 sati. Od utorka tržnice rade od 8 sati do 13 sati, kazao je Trut.

Na pitanje hoće li se eventualno radno vrijeme trgovina produljivati, odgovorio je neodređeno da se "razmišlja o puno toga".

“Stožer kontinuirano prati epidemiološku situaciju i sukladno analizama donosi odluke. Kad stanje bude dovoljno dobro da se to može napraviti, onda ćemo to i napraviti, pojasnio je.

O nadziranju okupljanja građana, Trut kaže kako su sve mjere koje je Stožer donio usmjerene prema tome da se zaštite građani.

- Tijekom dana kontinuirano se nadzire kompletno područje, sve lokacije koje su za izlazak građana. Tijekom 24 sata je bilo oko 800 nadzora i prilikom tih nadzora nije bilo nekih ponašanja koja bi bila suspektna. Ostanimo kod kuće, to je najbolja mjera kojom možemo štiti sebe i sve ostale, rekao je Trut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:23