Podaci poznate banke

'Tjedan dana u ovoj istarskoj destinaciji koštat će vašu obitelj 28 tisuća kuna...'

Cijena odmora za četveročlanu obitelj pala za skoro 625 kuna u čak šest od deset popularnih svjetskih destinacija
Sunny Beach u Bugarskoj (lijevo), Štinjan (desno)
 Profimedia/HANZA MEDIA

Na sreću brojnih gostiju cijene ljetovanja u nekim od najpoznatijih turističkih destinacija ove godine itekako su niža, pokazali su to novi podaci banke M&S.

Tako je cijena odmora za četveročlanu obitelj pala za skoro 625 kuna u čak šest od deset popularnih svjetskih destinacija.

Kako navodi Distinct Today, Sunny Beach u Bugarskoj i dalje je najjeftinija lokacija za obiteljski odmor, dok je Algarve u Portugalu imenovan kao lokacija koja nudi najveću ukupnu uštedu ove godine.

Kada se pogledaj brojke, tjedni odmor za četveročlanu obitelj na obali Crnog mora iznosit će 21.368 kuna, dok će za isti užitak samci morati izdvojiti 5.342 kune, što je za 17 posto manje nego prošle godine.

M&S Bank analizirala je troškove odmora za četveročlanu obitelj u rasponu od tjedan dana. U izračunu je uključeno sedam noćenja, putovanje, večera, dnevna potrošnja i jedna aktivnost. Rezervacije su napravljene u periodu od subote 27. srpnja do subote 3. kolovoza, te su cijene uspoređene s onima iz istog perioda prošle godine.

Na listi najpoželjnijih destinacija našla se i jedna naša turistička perjanica, Pula. Prema novoj analizi za tjedan dana odmora u ovoj istarskoj destinaciji samac će morati izdvojiti 6.939 kuna, dok će četveročlanu obitelj taj užitak koštati 27.756 kuna.

U usporedbi s ostalim destinacijama, Hrvatska se uvrstila u kategoriju najskupljih. Tako su od nas jedino skuplji SAD i Kanada, te poznati Dubai.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:37