Visok zaštitni faktor

Testirano je devet uzoraka krema za sunčanje, evo koja pruža najbolju zaštitu od sunca

U kremama se istraživala količina konzervansa, razina zaštite, vlažnost, osjećaj na koži i mnogo drugih elemenata
Plaža Firule
 Tom Dubravec / CROPIX

Slovenska udruga za zaštitu potrošača testirala je devet uzoraka krema za sunčanje dostupnih na slovenskom tržištu s visokim faktorima zaštite, faktorima od 30 do 50, a još jednom se pokazalo kako visoka cijena proizvoda nipošto nije garancija i visoke kvalitete.

Od devet testiranih uzoraka kod kojih se istraživala razina zaštite, količina konzervansa, vlažnost, osjećaj na koži i mnogo drugih elemenata, na prvom se mjestu našla DM-ova krema Sundance Sonnenmilch s faktorom 30 koja od svih proizvoda ima drugu najnižu cijenu za milimetar kreme, a postigla je najveći broj bodova, ukupno 84, s time da niti u jednoj kategoriji nije dobila manjkavu ili nezadovoljavajuću ocjenu.

Najjeftinija među testiranim kremama, Müllerova Lavozon Sonnenmilch s faktorom 50 zauzela je visoko drugo mjesto iako ima najnižu cijenu proizvoda dok je na trećem mjesto završila Hoferova Ombia sun ultra sensitive sonnenspray, također s faktorom 50.

Ipak, jedan drugi DM-ov proizvod, krema Alverde Vitamin sonnenmilch s faktorom 30 završila je na posljednjem mjestu, a tek četiri boda od nje je bolja najskuplja testirana krema Shiseido expert sun aging Protection Lotion s faktorom 30, čije cijena iznosi čak 36,99 eura za milimetar. Iako niti jedan od testiranih proizvoda nije dobio manjkavu ili nezadovoljavajuću ocjenu, neki od uzoraka, konkretno Shiseidov, u sebi je sadržavao UV Filter octinoxat koji može imati hormonski utjecaj na morske organizme, a uzorci krema Alverde i Lavozon od Mullera u sebi pak sadrže nanodijelove, što je naznačeno u sastavu.

DM Sundance Sonnenmilch - 84 boda

MULLER Lavozon Sonnenmilch - 81 bod

HOFER Ombia Sun Ultra Sensitive Sonnenspray - 79 bodova

Nivea Sunschutz&Pflege Sonnenmilch - 76 bodova

La Roche-Posay Anthelios XL Invisible Mist - 75 bodova

Garnier Ambre Solaire UV Water - 74 boda

Eucerin Sensitive Protect Sunspray Transparent Dry Touch - 73 boda

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion - 71 bod

DM Alverde Vitamin Sonnenmilch - 67 bodova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 15:43