Utočište za elitu

Sve više bogataša diže sidro iz New Yorka i seli se na drugi kraj države, evo i zašto

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

10.6.2019. u 16:58

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

10.6.2019. u 16:58

Ferrari Press Agency
Ref 9918
Palazzo del Cielo 1
07/12/2018
See Ferrari text
Picture MUST credit: Mansions at Acqualina
A stunning $38 million USD / €33.4 million Euros penthouse home with ocean views is being offered for sale with a brand new Rolls Royce SUV and Lamborghini sports car already in the garage.The apartment, called Palazzo del Cielo, is the crowning glory of a development in Miami, Florida, called Mansions at Acqualina. It is located on the 47th floor of the building in Miami’s Sunny Isles Beach. The penthouse has over 10,000 square feet / 929 square metres of floor-space and an additional 3,000 square feet / 279 square metres outdoors.A private glass-bottom pool allows residents to float 600 feet above ground, giving a birds-eye view of the earth below providing a whole new perspective on hi-rise swimming. The pool incorporates hundreds of custom tiles hand-crafted in Wales.The sprawling residence designed by the USA’s STA Architectural Group is described as surpassing “ all others in Miami when it comes to delivering the ultimate in luxury.”Palazzo del Cielo comes fully furnished and accessorized with a multi-million dollar custom design by Luxury Living/Fendi Casa.
OPS: The Palazzo del Cielo penthouse apartment master bedroom
Picture supplied by Ferrari, Image: 401227664, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Ferrari
Profimedia, Ferrari

Luksuzni penthouse u Miamiju, ilustracija

Sve više bogatih Njujorčana odlučuje spakirati kufere i Veliku jabuku zamijeniti sunčanim Miamijem, piše Business Insider. Ne samo oni, već i bogataši iz ostalih saveznih država s visokom stopom poreza, poput New Jerseyja, Californije i Illinoisa, dižu sidro i sele na Floridu kako bi iskoristili benefite države koja ne oporezuje primanja.

Novinarka Business Insidera provela je nedavno tri dana u Miamiju kako bi provjerila što točno, osim porezne oaze, privlači bogataše upravo u Miami. Istražila je tako ekskluzivne privatne otoke, raskošne vile na tik do mora, kao i penthouse vrijedan vrtoglavih 48 milijuna dolara, a provela je i poslijepodne na otoku Fisher, jednoj od najpopularnijih destinacija za bogate Njujorčane koji su se odlučili preseliti koja je ujedno i najbogatija lokacija u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) s prosječnim godišnjim primanjima od 2,2 milijuna dolara. Ako je suditi prema njenom dojmu, jasno je zašto je Miami toliko omiljena destinacija bogatih.

Naime, Trumpova revizija poreznog sustava iz 2017. godine posebno je pogodila bogate vlasnike kuća u državama s ionako visokim porezima kao što su New York i California. Prema novom zakonu, Njujorčanin koji zarađuje 10 milijuna dolara godišnje te ima jednako vrijednu nekretninu, uštedjet će gotovo 1,2 milijuna dolara na porezu ako se preseli na Floridu, što je korak na koji se sve više bogataša odlučuje.

Osim znatne uštede na porezu, luksuzne nekretnine u Miamiju uglavnom dolaze s puno više stambene površine, luksuznim bazenima, prostorom na otvorenom te su često smješteni tik do prostranih plaža. Sve je to u New York Cityju naprosto vrlo rijetko.

Recimo, penthouse u Miami Beachu za cijenu od 48 milijuna dolara nudi više od 1000 kvadrata na tri kata, kao i terasu od 185 kvadrata te privatni bazen. S druge strane, 58,5 milijuna dolara vrijedan apartman u New Yorku, ima „svega” 580 kvadrata životnog prostora na „samo” jednom katu, i to čak nije na vrhu zgrade. Iako je više od 10 milijuna dolara skuplji, nema ni privatnu terasu.

Oba su stana luksuzne nekretnine, pa se ne može reći da je jedan bolji od drugoga, ali kako piše Business Insider, činjenica je da ćete za manje novca moći dobiti znatno više prostora u Miamiju nego NYC-u. Dodatno, iako i New York ima plaže, u Miamiju su one znatno pristupačnije, a i temperatura mora je viša na Floridi.

Miami se tako čini savršenim utočištem za bogataše, no kao što je Novac.hr već pisao, mnogi znanstvenici upozoravaju da bi zbog klimatskih promjena i podizanja razine mora, taj grad kroz 80 godina mogao biti djelomično pod vodom te da bi u njemu moglo postati nemoguće živjeti. Ipak, čini se da elita ne razmišlja toliko unaprijed, luksuzni domovi prodaju se bez problema, a agenti nekretninama objašnjavaju da „ljudi nisu previše zabrinuti oko budućnosti”.

- Moji klijenti ne donose odluku o kupovini nekretnine na temelju toga što bi se moglo dogoditi za 100 ili više godina - kazala je ranije za Business Insider Dina Goldentayer, izvršna direktorica prodaje u agenciji za luksuzne nekretnine Douglas Elliman u Miamiju. Oni, dodala je, naprosto žele uživati u svom bogatstvu sa svojim obiteljima u svojim luksuznim domovima.