Zahvaljujući rastu dionica

Račun najbogatijeg čovjeka na svijetu u samo jednom danu narastao je za 6,3 mlrd dolara

AUTOR:

OBJAVLJENO:

15.4.2020. u 10:10

AUTOR:

OBJAVLJENO:

15.4.2020. u 10:10

December 23rd, 2019 - Saint Barthelemy
Jeff Bezos and Lauren Sanchez share a romantic moment during their luxury vacataion in St Barths.
****** BYLINE MUST READ : © Spread Pictures ******
****** Please hide the children's faces prior to the publication ******
****** No Web Usage before agreement ******
****** Strictly No Mobile Phone Application or Apps use without our Prior Agreement ******
Enquiries at photo@spreadpictures.com, Image: 489605725, License: Rights-managed, Restrictions: WORLDWIDE, Model Release: no, Credit line: FJMG / Spread Pictures / Profimedia
FJMG / Spread Pictures / Profimedia

Jeff Bezos

Imovina najbogatijeg čovjeka na svijetu, čelnika američke korporacije Amazon Jeffa Bezosa, porasla je za 6,3 milijarde dolara u samo jednom danu zbog rekordnog dosega cijene Amazonovih dionica, objavio je na svojoj internetskoj stranici magazin Forbes.

Kako navodi Forbes, u utorak je na Wall Streetu cijena dionice najvećeg svjetskog online trgovca porasla daljnjih 5,3 posto, nakon 6-postotnog rasta dan prije, na rekordnih 2.238 dolara. Tijekom dana njihova cijena bila je i viša, 2.290 dolara. Tako se Bezosovo bogatstvo, koji ima udio od 11,2 posto u korporaciji, u jednom danu povećalo za oko 6,3 milijarde dolara i sada iznosi 138 milijardi dolara, procjenjuje Forbes.

Profitirala je i njegova bivša supruga Mackenzie Bezos, koja je nakon razvoda od milijardera postala jedna od najbogatijih žena svijeta. Njezin saldo je zbog rasta cijene dionica podebljan za 2,2 milijarde dolara, na 44,8 milijardi. Amazon, gigant e-trgovine, bilježi snažan rast potražnje uslijed raširenih problema s koronavirusom koji je uzrokovao zatvaranje klasičnih trgovina.

Tvrtka je u utorak je objavila kako namjerava zaposliti dodatnih gotovo 80 tisuća radnika kako bi podmirila val potražnje pokrenut zatvaranjem fizičkih trgovina u sklopu mjera suzbijanja pandemije koronavirusa. Amazon je u ožujku zaposlio 100 tisuća radnika u SAD-u, a sada najavljuje da namjerava zaposliti još 75 tisuća.