Odluka Stožera

Produženo radno vrijeme dućana iduća tri dana, trgovci traže da se produlji i nakon Uskrsa

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

8.4.2020. u 16:28

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

8.4.2020. u 16:28

Spar

Spar trgovina

HUP pozdravlja odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je prihvatio molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produženje rada trgovina, priopćili su.

Članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim Covid – 19 virusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promijenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština.

U cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samom dućanu, a s obzirom na nadolazeće uskrsne blagdane koji su povezani s povećanim zahtjevima potrošača Stožeru je predložena dopuna Odluke o radnom vremenu.

Stožer je uvažio molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati, a vrijedit će sutra, u petak i u subotu.

U cilju osiguranja opstojnosti opskrbe hranom i funkcioniranja tržišta Stožer se moli i za dopunu Odluke da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli u vremenu od 8 do 19 sati. 

- Pozivamo sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera. Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije COVID-19 - priopćili su.