Ostali samo temelji

Poznati biogradski motel odlazi u povijest, zamijenit će ga trgovački centar

Motel je djelo Ivana Vitića, nezaobilaznog imena hrvatske moderne arhitekture
Radovi ispred Motela Biograd
 / Hanza Media arhivska fotogrfija

Poznati motel Biograd uz Jadransku magistralu na samom ulazu u Biogradu na Moru nakon više od pola stoljeća odlazi povijesti. Ovaj kompleks dugo godina bio je kultno mjesto za odmor vozača i suputnika, dočeke novih godina, proslave vjenčanja, rođendana, krštenja, krizmi, godišnjica, a sada će zbog izgradnje novog trgovačkog centra biti sravnjen sa zemljom, piše Zadarski list.

Bivši motel Gavrilović koji čini čak 48 nekretnina, u naravi kuće, poslovne zgrade, dvorišta, maslinici i pašnjaci, zbog naplate vjerovnika u travnju je prodan na elektroničkoj javnoj dražbi. Stečaj za Hotel Biograd pokrenut je prije tri godine. Riječ je o kompleksu vrijednom 19,5 milijuna kuna te skladišnim prostorijama u Ulici Franje Tuđmana procijenjene vrijednosti od 5,1 milijuna kuna. Posljednji vlasnik Motela-hotela Biograd bio je poduzetnik Milenko Mikulić iz Trgovačkog društva Trgo - Mikulić d.o.o.

Inače, motel je djelo je jednog od međaša hrvatske arhitekture, Ivana Vitića, nezaobilaznog imena hrvatske moderne arhitekture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:12