Utočište milijardera

Pogledajte kako izgleda otok za slavne i bezobrazno bogate koji čuva privatna policija

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

9.5.2019. u 17:09

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

9.5.2019. u 17:09

YouTube Screenshot

Billionaire Bunker

'Otok milijardera', odnosno Billionaire Bunker privatan je otok na kojem živi samo 42 osobe te ima 34 kuće. Riječ je o Indian Creek Villageu u zaljevu Biscayne u Miamiju, a neki od njegovih žitelja su supermodel Adriana Lima, pjevač Julio Iglesias te investitor Carl Icahn.

 

Otok čuva privatna 13-člana policija, a svaka kuća nalazi se u prvom redu do mora kako bi svi stanovnici mogli uživati u najboljem mogućem pogledu. Centar ima i igralište za golf te ladanjski klub (eng. country club), a kuće se rijetko nađu na tržištu. No, jedna se trenutno prodaje za 24 milijuna dolara.

Iako je riječ o velikom iznosu, sam izgled kuće ga opravdava, smatraju u Business Insideru. Samo dvorište te vile od osam spavaćih soba, 10 kupaonica i teretane podsjeća na resort, a ne na dom. Cijela se kuća proteže na 3.000 metara kvadratnih, a uz bazen nalazi se vanjska natkrivena kuhinja s roštiljem i televizorom. Osim toga, kuća ima i privatni mol za koji vlasnik tog luksuznog doma može vezati svoj brod.

Nekoć su na Billionaire Bunkeru stanovali i Beyonce i Jay-Z, no 2010. prodali su svoju vilu nizozemskom poduzetniku za 9,3 milijuna dolara.