Utočište milijardera

Pogledajte kako izgleda otok za slavne i bezobrazno bogate koji čuva privatna policija

Billionaire Bunker privatan je otok na kojem živi samo 42 osobe te ima 34 kuće
Billionaire Bunker
 YouTube Screenshot

'Otok milijardera', odnosno Billionaire Bunker privatan je otok na kojem živi samo 42 osobe te ima 34 kuće. Riječ je o Indian Creek Villageu u zaljevu Biscayne u Miamiju, a neki od njegovih žitelja su supermodel Adriana Lima, pjevač Julio Iglesias te investitor Carl Icahn.

Otok čuva privatna 13-člana policija, a svaka kuća nalazi se u prvom redu do mora kako bi svi stanovnici mogli uživati u najboljem mogućem pogledu. Centar ima i igralište za golf te ladanjski klub (eng. country club), a kuće se rijetko nađu na tržištu. No, jedna se trenutno prodaje za 24 milijuna dolara.

Iako je riječ o velikom iznosu, sam izgled kuće ga opravdava, smatraju u Business Insideru. Samo dvorište te vile od osam spavaćih soba, 10 kupaonica i teretane podsjeća na resort, a ne na dom. Cijela se kuća proteže na 3.000 metara kvadratnih, a uz bazen nalazi se vanjska natkrivena kuhinja s roštiljem i televizorom. Osim toga, kuća ima i privatni mol za koji vlasnik tog luksuznog doma može vezati svoj brod.

Nekoć su na Billionaire Bunkeru stanovali i Beyonce i Jay-Z, no 2010. prodali su svoju vilu nizozemskom poduzetniku za 9,3 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:47