Dobra praksa

Pevec djelatnicima isplatio stimulans zbog dobrih poslovnih rezultata i najavio 13. plaću

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

31.5.2019. u 10:51

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

31.5.2019. u 10:51

Zagreb, 311018.
Savska cesta 84, Sesvete.
Na fotografiji: Jurica Lovrincevic - predsjednik Uprave Peveca.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca

Trgovački lanac Pevec svojim djelatnicima u maloprodaji, nabavi i stručnim službama isplatila je stimulaciju od 2 milijuna kuna za dobre poslovne rezultate ostvarene u prošloj godini.

Iz kompanije su također najavili i isplatu 13. plaće krajem 2019. godine za 20% najboljih djelatnika u maloprodaji za prodajne centre koji bilježe značajnije rezultate na polju ostvarenih prihoda po zaposleniku, rezultata inventure, obrtaju robe te osobnoj angažiranosti.

- Naš najveći kapital su upravo naši zaposlenici. Ulaganja ove vrste su neophodna jer direktno utječu na samu produktivnost zaposlenika i uspješnost tvrtke. Postavljamo nove standarde poslovanja i vjerujem kako našim aktivnostima postajemo još privlačniji poslodavac na sve zahtjevnijem tržištu rada - izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevec d.d.

Nastavak je ovo Pevecove strategije podizanja standarda zaposlenika. Od 2015. godine, kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, zabilježen je porast plaća za 24% dok je kao krajnji cilj najavljeno podizanje prosječne neto plaće na 7.500,00 kn kroz naredne dvije godine. Uz to, u odnosu na 2015., zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi Peveca porasli za čak 65 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 480 posto