Podaci komore

Pala potrošnja građana za uskrsne blagdane: 'Iako je pad osjetan, gospodarstvo nije stalo'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

14.4.2020. u 12:57

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

14.4.2020. u 12:57

Split, 110420.
U Splitu trenutno rade tri trznice, Pazar, Trznica Split 3 i trznica na Sucidru od kojih nijednu nije posjetio veliki broj kupaca. Na fotografiji: Pazar.
Foto: Josko Supic / CROPIX
Josko Supic / CROPIX

Ilustracija

„Ove godine smo za uskrsne blagdane potrošili 1,194 milijardi kuna, što je za 14 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je potrošnja u svim djelatnostima iznosila 1,4 milijarde kuna. Iako je pad osjetan, ove brojke pokazuju da gospodarstvo nije stalo, unatoč posljedicama zabrane i ograničenja rada zbog koronavirusa“, istaknula je direktorica Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore Tomislava Ravlić.

Prema podacima Porezne uprave, u promatranom razdoblju (od velikog četvrtka do uskrsnog ponedjeljka), ukupno je u trgovini fiskalizirano 976 milijuna kuna, a u trgovini na malo 838,2 milijuna kuna.

„Ako uzmemo u obzir da u ove brojke nisu uključeni rezultati prodaje OPG-ova online kanalima koji su osjetno porasli u zadnjih nekoliko tjedana, možemo reći da se zasad sasvim solidno nosimo s krizom, odnosno da nema drastičnog pada potrošnje kojeg smo se svi pribojavali“, zaključila je Ravlić.