Šokantna razlika

Ovaj je proizvod u kvartovskom dućanu 50 kuna jeftiniji nego u velikom trgovačkom lancu!

Razlike u cijenama istih proizvoda po trgovačkim centrima nisu ništa novo
Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX

Čitatelj je redakciji Dubrovačkog vjesnika posalo dvije fotografije tableta za perilicu suđa 'Jar' koje su za čak 50 kuna jeftinije u malom kvartovskom dućanu po redovnoj cijeni, nego po redovnoj cijeni u velikom trgovačkom lancu.

Na akciji u trgovačkom lancu ta se razlika na koncu spustila na 5 kuna, ali opet u korist male trgovine, u čijim je kutijama čak 63 tableta, u odnosu na skuplju verziju u trgovačkom centru gdje ih je samo 50.

Kako piše Dubrovački vjesnik, razlike u cijenama istih proizvoda po trgovačkim centrima nisu ništa novo. Znaju te razlike biti pozamašne. Često se odnose samo na pojedine proizvode, pa se ta razlika kompenzira cijenama proizvoda koji su negdje drugdje puno skuplji.

Neobično je, međutim, kada cijena istog i količinski većeg proizvoda bude čak 50 kuna manja u maloj, privatnoj trgovini kojih je većina odavno izumrla, u odnosu na taj isti, količinski manji proizvod u trgovačkom lancu koji bi po prilici trebao biti jeftiniji.

Fotografija koju je čitatelj uslikao u jednom našem trgovačkom lancu:

Dubrovački vjesnik / čitatelj
Redovna cijena je 130,99 kuna, a na sniženju 83,49 kuna

Pitanje ostaje - kako se malom privatniku isplati prodavati ih po toj cijeni, a velikom lancu - u kojem je redovna cijena ovog proizvoda čak 130 kuna! - se to isto ne isplati.

Dubrovački vjesnik / čitatelj
Cijena je 77,70 kuna za veliko pakiranje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:16