Loša godina

Omiljena online trgovina ponovo u problemima: investitori gube povjerenje

Analitičari ističu kako investitori u sve većoj mjeri gube povjerenje u ovu sada već bivšu zvijezdu burze
Ilustracija
 Simon Dawson/File Photo / REUTERS

Poznata britanska online trgovina odjećom, Asos, ponovo u problemima. Zbog informatičkih poteškoća u skladištu u Njemačkoj i neisporučene robe, kompanija je zabilježila novi pad cijene dionica.

Analitičari ističu kako investitori u sve većoj mjeri gube povjerenje u ovu sada već bivšu zvijezdu burze.

Kako prenosi The Guardian, zbog konstantnog smanjenja očekivanje zarade, dionice Asosa pale su na svega 21,07 funti čime je kompanija izgubila gotovo 60 posto svoje vrijednosti.

Izvršni direktor Asosa, Nick Beighton nedavno je izjavio kako očekuje da će kompanija ove godine ostvariti dobit od 30 do 35 milijuna funti što je daleko ispod prvotno prognoziranih 55 milijuna funti.

Zbog velikog pada cijene dionica, ali i sve većeg broja internetskih trgovina odjećom ovaj online div iz mjeseca u mjesec muku muči s rastom popularnosti i puno manjih brendova poput Boohooa, ali i Nexta koji je u posljednje vrijeme sve svoje napore uložio u razvoj internetske trgovine.

Unatoč svim lošim predviđanjima i sve većoj nesigurnosti investitora, iz kompanije poručuju kako se ovdje radi o kratkoročnim problemima koji u niti jednom pogledu neće utjecati na budućnost Asosa.

No, uzme li se u obzir sve veći broj kriza s kojima se ovaj britanski div susreće u posljednjim šest mjeseci javlja se pitanje je li ga ipak pregazilo vrijeme, ali i konkurencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:41