Nastavak agonije

Nekada popularni lanac robnih kuća iduće godine kreće u novi val zatvaranja trgovina

Iako je Ashley prošle godine za 90 milijuna funti kupio ovu poznatu robnu kuću i najavio njenu obnovu, čini se da prvotni rezovi nisu bili dovoljni
House of Fraser dućan
 Profimedia, Alamy

U idućoj godini nastavit ćemo sa zatvaranjem neprofitnih dućana Hose of Fresera– upozorio je Mike Ashley, vlasnik britanskog lanca sportskih trgovina Sports Direct i robne kuće House of Fraser.

Iako je Ashley prošle godine za 90 milijuna funti kupio ovu poznatu robnu kuću i najavio njenu obnovu, prema navodima BBC-a, čini se da prvotni rezovi nisu bili dovoljni.

- Unatoč našem trudu, veliki broj trgovina koje trenutno zbog ranijih dogovora ne plaćaju najam prostora i dalje ne mogu ostvariti rast. Činimo sve kako bi sačuvali što više radnih mjesta – objasnio je Ashley i dodao kako će u idućih 12 mjeseci nastaviti s procesom zatvaranja neprofitnih trgovina.

Inače, problemi ove 170 godina stare kompanije započeli su još prošle godine kada je vodstvo najavio kako će od ukupno 56 trgovina, koliko su ih tada imali u Velikoj Britaniji i Irskoj, zatvoriti njih čak 31 i time otpustiti otprilike 6.000 ljudi. Iako je u tadašnji vlasnik ove robne kuće, kineski C.banner, najavio dodatna ulaganja od 70 milijuna funti, ubrzo je promijenio svoje mišljenje i tako ovoj stoljetnoj kompaniji zadao nove probleme. Nakon silnih peripetija i drame koja su trajala nekoliko mjeseci, House of Fraser preuzeo je Mike Ashley, vlasnik britanskog lanca sportskih trgovina Sports Direct i nogometnog kluba Newcastle United.

House of Fraser trenutno zapošljava 4.895 radnika i ima 51 trgovinu diljem Velike Britanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:15