Sve skuplji parking

Najskuplje parkirno mjesto na svijetu prodano za 6,5 milijuna kuna

Rastom cijena nekretnina u gradu koji je i inače poznat po izuzetno skupim stanovima skočile su i cijene parkirnih mjesta
Hong Kong noću
 Profimedia, Panthermedia

Rastom cijena nekretnina u Hong Kongu, koji je i inače poznat po izuzetno skupim stanovima, skočile su i cijene parkirnih mjesta te je u tom gradu, kako piše Fortune, prodano najskuplje mjesto za parkiranje na svijetu. Njegova je cijena, naime, iznosila gotovo milijun dolara, odnosno 6,5 milijuna kuna.

Johnny Cheung Shun-yee sretnik je koji je te novce prošli tjedan stavio u džep, a riječ je o poduzetniku koji kupuje nekretnine u lošem stanju, preuredi ih i onda prodaje po visokim cijenama. Tako je, primjerice, lani je u devet mjeseci na stanovima samo jedne zgrade zaradio oko 114,8 milijuna dolara, što je oko 770 milijuna kuna. Riječ je o najskupljem poslovnom neboderu na svijetu The Center pa ne čudi i da najskuplje parkirno mjesto pripada upravo toj zgradi. Po toj se cijeni, kako je izračunao Fortune, može kupiti jednosobni stan na Manhattanu.

- Takvim tajkunima to zapravo ni nije neka značajna zarada kada se usporedi s vrijednosti prostora koje posjeduju - smatra Stanley Poon iz agencije za najam nekretnina Centaline Commercial.

Ti milijunski iznosi samo su jedna od ilustracija diskrepancije između ultrabogatih i prosječnih ljudi koji žive u Hong Kongu, a ta je razlika u prihodima potaknula nasilne prosvjede koji već nekoliko mjeseci potresaju taj grad, a oni će, kako stvari stoje, potrajati još neko vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:01