Zimske radosti

Koliko Hrvate košta odlazak na poznata skijališta: 'Aranžmani su gotovo rasprodani'

Cijene u agenciji za tjedan dana hotelskog polupansiona kreću se od 4500 do 7000 kuna po osobi
Ilustracija
 Profimedia, Huber images

I dok se dio Hrvata već uputio na najpopularnija skijališta u Austriji, Sloveniji, Francuskoj i Italiji, najveća navala na ta omiljena skijališta uslijedit će tek s početkom iduće godine. Iako većina skijaša svoje planove za zimski odmor priprema već na kraju ljeta, neki se na to odlučuju u zadnji čas.

Kako prenosi RTL, svi termini za 'hrvatski tjedan' u velikom broju agencija aranžmani su gotovo rasprodani, ali glasnogovornica turističke agencije Nikolina Frklić poručuje kako i dalje nije kasno.

- Preporučujemo Hrvatima da bace oko i na tjedan iza koji je po cijenama niži. A još uvijek su zimski uvjeti odlični, manje su gužve. I evo moramo reći da su planine spremne, da snijega ima, uvjeti su odlični - ističe Frklić.

Naime, cijene u agenciji za tjedan dana hotelskog polupansiona kreću se od 4500 do 7000 kuna po osobi, ali ima i jeftinijih i bližih varijanti. Uz smještaj potrebno je uračunati još i prijevoz, skijašku kartu, džeparac, a ako niste u hotelu onda imate i trošak hrane. Nije naodmet niti uplatiti putno osiguranje koje se za internetu može naći već za 60-ak kuna kako bi skijanje bilo bezbrižno.

Ako pak na skijanje idete bez vlastite opreme, tada cijena zimovanja može biti još i veća. Za usporedbu, u jednom servisu u Zagrebu za 5 dana ćete skije, pancerice, štapove i kacigu platiti 400 kuna, a primjerice u austrijskom Obertauernu čak tri puta više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:24