Brišu dugove

HT oprašta dugove građanima koji duguju do 2500 kuna, pogledajte koji su uvjeti

AUTOR:

OBJAVLJENO:

18.9.2018. u 15:36

AUTOR:

OBJAVLJENO:

18.9.2018. u 15:36

Zagreb, 290415. U Sky Office Toweru odrzana Glavna skupstina dionicara Hrvatskog telekoma, na kojoj je uz ostalo odlucivano i o prijedlogu za isplatu dividende.
Na fotografiji: logo Telekoma na zgradi Sky Office Tower.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / Hanza Media

Sky Office Tower, logo HT-a

Građani koji HT-u duguju do 2.500 kuna mogu u idućih mjesec dana od Hrvatskog telekoma (HT) zatražiti oprost duga, objavio je HT na svojim internetskim stranicama.

HT se, kako se navodi, na temelju Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama odlučio pridružiti odluci Vlade o otpisu dugova fizičkim osobama.

HT poziva dužnike koji ispunjavaju uvjete za otpis duga da podnesu zahtjev u roku od 30 dana od dana objave svoje odluke na webu, odnosno od ponedjeljka, 17. rujna.

Otpis duga odobrit će se dužnicima za čiji se dug prema HT-u 31. 12. 2017. provodila ovrha na novčanim sredstvima po računu korisnika - dužnika i koja se na dan objave odluke još uvijek provodi.

Drugi je kriterij da se radi o dugu korisnika - dužnika čiji ukupan dug prema HT-u po osnovi glavnice i troškova  ne premašuje iznos od 2.500 kuna, a treći da se radi o dužnicima koji su primatelji jedne od novčanih naknada iz sustava socijalne skrbi (zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje, osobna invalidnina).

Otpis se provodi isključivo na temelju zahtjeva korisnika - dužnika.

Zahtjev se u pisanom obliku, na propisanom obrascu, podnosi  preporučenom poštom ili neposredno odvjetničkom uredu koji zastupa HT u konkretnom predmetu.

Obrazac zahtjeva za otpis duga može se pronaći na web stranicama HT-a ili u T-Centrima.

Potvrdu o priznavanju prava na zajamčenu minimalnu naknadu, pomoć za uzdržavanje ili osobnu invalidninu korisnik - dužnik može pribaviti u nadležnom Centru za socijalnu skrb te je u izvorniku prilaže uz popunjeni obrazac zahtjeva za otpis duga.