Uvjeti kreditiranja

HPB nudi najpovoljnije kamatne stope za subvencionirane stambene kredite u Hrvatskoj

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

9.8.2019. u 12:17

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

9.8.2019. u 12:17

Zagreb, 190219.
Novi Zagreb.
Zagrebacki kvart Sredisce usred je izgradnje mnogobrojnih objekata za poslovanje i stanovanje, ali i nove skole.
Na fotografiji: zgrada Meandar.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / Cropix

Stambeno naselje u Zagrebu

Kako bi smanjila sve veće iseljavanje Hrvata, Hrvatska poštanska banka (HPB) i ove godine sudjeluje u programu subvencioniranja stambenih kredita te za njih nudi najpovoljnije uvjete na našem tržištu, priopćili su iz banke.

Preciznije, najveća banka u hrvatskom vlasništvu nudi kamatnu stopu od 2,09 posto kako za stambene kredite u kunama, tako i za one u eurima s maksimalnim EKS-om od 2,19 posto. Pritom banka snosi trošak procjene vrijednosti nekretnine te je, dodaju, osigurala i povoljnije uvjete ugovaranja police osiguranja za nekretninu koja se kupuje.

To s, kako tvrde u HPB-u, značajno povoljniji uvjeti od onih redovnih u sklopu čega kamatne stope vrijede bez ograničenja za iznos kredita. Kamata od 2,09 posto fiksna je za prvih sedam godina, odnosno za vrijeme trajanja subvencioniranja, a nakon tog razdoblja banka nastavlja s povoljnim uvjetima uz promjenjive kamate koje su za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za EUR +1,68 posto te za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za HRK +1,75 posto, stoji u priopćenju.

- Najpovoljnijim kamatnim stopama HPB aktivno podržava inicijativu države za poboljšanje demografske slike Hrvatske. Ostalim pogodnostima za korisnike subvencioniranih kredita želimo pridonijeti ostanku mladih obitelji u zemlji u skladu sa svojom misijom stvaranja boljih uvjeta za život u Hrvatskoj – kazali su u HPB-u za kredite za koje se možete prijaviti od 10. rujna.