Prilika za zaradu

Eksplodirale cijene maski: Za jedan komad preprodavači na internetu traže i do 50 kuna

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

25.2.2020. u 16:50

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

25.2.2020. u 16:50

A pharmacist wearing a protective respiratory mask tends to a customer in Codogno, southeast of Milan, on February 22, 2020. - An Italian man became the first European to die after being infected with the coronavirus on February 21, just hours after 10 towns in the country were locked down following a flurry of new cases. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
AFP

Ilustracija

U hrvatskim ljekarnama zavladala je prava pomama za medicinskim maskama za lice, a ako se u obzir uzme i danas potvrđeni prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj potražnja za ovim proizvodom mogla bi drastično porasti.

I dok ljekarne ostaju bez zaliha maski, na internetskim oglasnicima, ali i društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana počeli su se pojavljivati oglasi preprodavača. Za razliku od 20-ak kuna koliko u ljekarnama košta pakiranje od nekoliko maski, ponuda na internetu ipak je nešto drugačija. Tako, preprodavači jedan komad prodaju za 40 do 50 kuna, dok se paketi od po 100 komada prodaju za 370 kuna.

Njuškalo
 

Slična situacija zavladala je i u Italiji gdje je došlo do naglog skoka cijena zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova.

"Odlučili smo pokrenuti istragu nakon medijskih izvješća o suludo visokim cijenama po kojima se ti proizvodi prodaju na internetu u posljednja dva dana", rekla je zamjenica milanskog državnog tužitelja Tiziana Siciliano.

Facebook
 

Mnoge ljekarne navode da im ponestaje zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova za pranje ruku i mnogi su se građani okrenuli Internetu gdje su cijene tih artikala poletjele u nebo.

Njuškalo

"Cijena maske na Internetu porasla je s jednog eurocenta na 10 eura, a litrena boca dezinfekcijskog sredstva sa sedam eura u prošlom tjednu na jučerašnjih 39 eura", kazala je Siciliano.

Oglasnik

Policija je pak upozorila na kriminalce koji se predstavljaju kao zdravstveni inspektori, koristeći lažne isprave kako bi ušli u domove građana i krali novac ili druge dragocjenosti.

Index oglasi