Za svakog potrošača

Coca-Cola se nakon prvog alkoholnog pića okreće sokovima, očekuju 100 mil. eura prihoda

Od 2010. Coca-Cola je lansirala 240 napitaka sa smanjenim udjelom šećera ili bez njega
Adez
 Coca Cola

Nakon što je predstavila svoje prvo alkoholno piće, Coca-Cola je na tržište stavila još jedan novi brend, Adez. To su zdravi napici od žitarica poput riže, soje i zobi, od kokosa i badema, kojih je dio obogaćeni koncentriranim sokovima jabuke, jagode, manga i drugog voća.

Proizvode se u Europi, od žitarica iz Češke i soje koja uzgaja u Italiji.

Argentinska marka

Kompanija koja danas ima više od 500 brendova preuzela je izvorno argentinsku marku Ades osnovanu još prije 30 godina. Lansirajući piće po novoj formuli i pod novim imenom brenda, koje se u trgovinama već prodaje na odjelima zdrave hrane, zaokružila je svoj put prema tzv. total beverage kompaniji, onoj koja ima proizvod za svakog potrošača.

- Slušali smo želje potrošača - one su danas drugačije jer svi žele biti fit. Traže se zdrava pića s manje šećera, ali dobrog okusa i mi smo to poslušali - rekao je Walter Susini, stariji potpredsjednik marketinga Coca-Cole za Europu, Bliski istok i Afriku, na predstavljanju Adeza u Milanu.

Napici bez laktoze i dodanih šećera, pogodni i za vegane, prodaju se u ambalaži od biorazgradivog materijala, i to u pakiranju od 250 i 800 mililitara, a čak trećina bočice napravljena je od šećerne trske.

- Dok se krećemo prema našoj viziji da postanemo total beverage kompanija, ulazimo u Europu i izazivamo uzbudljivu kategoriju biljnih prehrambenih proizvoda. Nakon uspjeha u Latinskoj Americi, Adez je na našem kontinentu s potpuno novim receptima, bez dodanog šećera, u novoj ambalaži i novog vizualnog identiteta, s ciljem da uhvati sve veći apetit tržišta za ukusnu raznovrsnu prehranu - dodao je Susini.

Ne boje se

Iako slični proizvodi već postoje na tržištu, u Coca-Coli se ne boje konkurencije.

- Svjesni smo da je konkurencija jaka te da moramo pronaći najbolja rješenja za svaku zemlju u koju dolazimo. Želimo biti izazivači. Osim toga, želimo biti i najbolji, upravo zato naši biljni napici sadržavaju prave sokove dok mnogi drugi koriste samo arome - rekao je Susini.

Nikos Koumettis, predsjednik Coca-Cole za srednju i istočnu Europu, također je bio na predstavljanju novog napitka u Milanu. Zadovoljan što oko sebe ima jak tim koji se ne boji riskirati i otvoren je za inovacije, dodao je da je cilj brenda u iduće tri godine biti prvi ili drugi na tržištu zdravih napitaka.

Rast od pet posto

- Total beverage kompanija znači da svakom potrošaču moramo ponuditi proizvod za sve prilike i svako doba dana, a to je jako veliko i zahtjevno područje. No, nealkoholna pića imaju godišnji rast od 4 do 5 posto, a mi imamo potencijala i jako smo optimistični - rekao je Koumettis. Procjenjuje se da bi prihodi od novog brenda u Europi prve godine mogli biti 100 milijuna eura, što bi se u iduće tri godine moglo udvostručiti.

Coca-Cola sve više ulaže u proizvodnju i inovacije zdravih proizvoda koji ne sadrže dodane šećere. Od 2010. lansirala je 240 napitaka sa smanjenim udjelom šećera ili bez njega, a za 150 pića formulu su izmijenili kako bi ga bilo znatno manje. Tijekom desetljeća u proizvodima su dodane šećere reducirali za 11 posto na 100 mililitara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:14