Vlasnici Infobipa Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić
 Srećko Niketić / CROPIX
Impresivan uspjeh

Vrijednost vodnjanskog diva premašila milijardu dolara

Piše: Novac.hrObjavljeno: 30. srpanj 2020. 11:15

Vodnjanski div i jedan od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj, Infobip, od investicijskog fonda One Equity Partners, prikupio je više od 200 milijuna dolara u prvoj fazi financiranja. Time je njihova vrijednost premašila milijardu dolara, prenosi Reuters.

Kako navodi strani mediji upravo će ta sredstva biti namijenjena za daljnje širenje tvrtke na tržište SAD-a.

O uspjehu Infobipa, ali i njihovim planovima za izlazak na američku burzu pisalo se još u kolovozu prošle godine kada je suosnivač i direktor tvrtke Silvio Kutić poručio kako bi konačnu odluku mogli donijeti kroz godinu dana.

Osnovani još 2006. godine kao pružatelj tehnologije i usluga za višekanalni (omnichannel) marketing koji klijentima omogućuje komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa samo prošle godine generirali su 602 milijuna eura prihoda. Uzme li se u usporedbu podaci iz 2018. godine to je rast od 38 posto. Uz to, za vrijeme krize izazvane pandemijom COVID-19 virusa, točnije u travnju, količina SMS poruka zabilježila je rast od 20 posto u odnosu na veljaču s obzirom da je sve veći broj kompanija pokušao stupiti u kontakt sa svojim korisnicima.

Inače, Infobip je danas povezan s preko 600 operatora diljem svijeta, a globalno zapošljava više od 1800 ljudi na šest kontinenata. Među klijentima koji koriste njihove usluge nalaze se i neki od svjetski poznatih imena poput Ubera, Vibera, WhatsAppa i Unilevera.

Linker
03. lipanj 2021 09:02